arch/ive/ief (2000 - 2005)

Verslag AXIEDAG II in Kortrijk
by elke Monday September 30, 2002 at 01:13 PM

OP ZATERDAG 28 MAART GING EEN TWEEDE AXIEDAG DOOR IN KORTRIJK. HET PROGRAMMA ZAT TJOKVOL EN ER WERKTEN VEEL MENSEN MEE OM DEZE DAG OP POTEN TE ZETTEN. UITEINDELIJK ZAKTEN ER ZO'N 100 (VOLGENS SOMMIGEN 150) MENSEN AF NAAR HET JOC –DE PLAATS VAN HET GEBEUREN. HET WEER EN DE SFEER WAREN UITSTEKEND.

Terwijl sommigen languit in het gras van de muziek lagen te genieten, slenterden anderen langs de standjes van de alternatieve boekenbeurs en de foto's van Sebastiao Salgado. De workshops graffiti, bomspotting, breakdance, MC en Deejay,.. konden telkens op een klein doch enthousiast publiek rekenen.
Ook het zaaltje waar door indymedia films over o.a. de betoging in Praag, Bomspotting, Kivu en Palestina getoond werden, zat op geen enkel ogenblik leeg.

De voordracht van Pol De Vos over het boek '11 september. Waarom de kapers hun gang konden gaan' werd door een 25tal mensen bijgewoond en de reaxies waren zeer positief.

Daarna volgde, wat later dan verwacht, een lekkere maaltijd klaargemaakt door collectief Uitgezonderd, enkele Lappersfronters waren speciaal hiervoor uit hun bos gekomen. Iedereen kon ook proeven van hun ‘benefietsoep'.

En toen.. toen was het tijd voor het avondprogramma.

De optredens van de Vierde Dimensie, DJ Protesta, Wadodem en Base Tune Crew & Wicked Sound gingen door in het Textielhuis.
Het publiek, dat nu zeker 150 mensen bedroeg, werd getrakteerd op maatschappij kritische en dansbare rap van eigen bodem door de Vierde Dimensie. Daarna werd de zaal in vuur en vlam gezet door de DJ's van dienst. Toen de laatste huiswaarts gingen, was de zon al (té fel) aan het schijnen.

Volgende week evalueren de organisatoren deze axiedag. Waarschijnlijk blijft het niet bij deze tweede editie maar wordt de axiedag een jaarlijkse traditie. En hopelijk stijgt de opkomst met de jaren want nu zaten er nog teveel mensen van het mooie weer te genieten op de Kortrijkse terrasjes ipv in en rond het JOC.

Vast staat in elk geval dat er in Kortrijk weer iets te beleven valt dezer dagen. Dat bewijst niet alleen deze axiedag maar ook het feit dat er volgende week een BOMvolle bus vanuit Kortrijk naar Kleine Brogel vertrekt. Op dit moment staan er zelfs 15 mensen op een wachtlijst en misschien wordt er nog een tweede bus vanuit Kortrijk ingelegd.

Kleine correctie programmatie afterparty
by Free Monday September 30, 2002 at 03:05 PM
nomadfizzycist@hotmail.com

Het Textielhuis werd inderdaad in vuur & vlam gezet door de DJ's van dienst, doch op het laatste moment dienden we de programmatie wat te wijzigen. Wadodem Sound & Base Tune Crew moesten op het laatste moment verstek laten gaan. Ze werden vervangen door :

- Tone, Snoozze, God & Insect (een jeugdig Kortrijks D'n'B-gezelschap);

- Redlocks, Solitary Man & Selecta Dread (een spontane improvsessie tussen jong & oud reggaetalent);

- Solitary Man, Selecta Dread & DJ Protesta (die op het einde van de fuif een DJ-clash van hoog niveau brachten).

- Tenslotte mogen we de muzikale bijdrage van DJ Geert (na de eigenlijke afterparty) niet vergeten. De waard van het Textielhuis verraste vriend & vijand met een eclectische & spontane feestset (Axl Rose rules (once in a blue moon)).

re: kleine correctie
by elke Monday September 30, 2002 at 10:48 PM

Tja, ik was al gaan slapen, doodop.
Ik was niet echt op de hoogte van de programmatiewissel.
Maar ik twijfel er niet aan dat die afterparty met DJ Geert vriend en vijand verrast heeft ;-)