arch/ive/ief (2000 - 2005)

Gedaan met delegees buiten zetten !!!
by erik Sunday September 29, 2002 at 08:37 PM
erik.j@pi.be

Maandag 30/9 en zaterdag 5/10 wordt er solidariteit georganiseerd met Mark Dewachter, alweer een ontslagen militante vakbondsafgevaardigde. Alle syndikalisten met het hart op de juiste plaats worden opgeroepen deel te nemen.

Op 11 september (sic) werd Mark Dewachter, vakbondsafgevaardigde bij Umicore-Hoboken (vroegere Metalurgie) ontslagen. Een zogezegde veiligheidskwestie werd de stok om een lastige hond te slaan die de Umicore-top reeds lang buiten wil. De vorige poging om Mark binnen de vakbond te isoleren mislukte. De ABVV-militanten weigerden een lijst in te dienen voor de sociale verkiezingen zonder Mark. Hij bleef zo op de lijst en haalde zo'n 60% van de ABVV stemmen.

Nu drijft de Umicore-directie door, en zet een stijdbare afgevaardigde aan de deur op basis van een zerg zwak dossier. Dit is de zoveelste "beschermde" werknemer die zijn job verliest. Zelf indien de arbeidsrechtbank oordeelt dat Umicore ongelijk heeft, kost het hen enkel een aantal jaren loon. Een prijs die ze graag betalen voor het opruimen van iemand die telkens dwars voor hun plannen ligt en zijn werkmakkers mee mobiliseerd.

Daarom is solidariteit met Mark nodig en worden alle sympathisanten opgeroepen aanwezig te zijn op maandag 30 september om 6.15u aan ingang B van Umicore-Hoboken, A. Greinerstraat 14 te hoboken. Een tweede kans krijg je op de betoging van zaterdag 5 oktober om 13.30 op de parking aan dezelfde ingang van Umicore.

ALLE VAKBONDSMILITANTEN MET HET HART OP DE JUISTE PLAATS MOETEN HIER ZIJN !! HET MOET GEDAAN ZIJN MET DELEGEES BUITEN TE ZETTEN!!!