arch/ive/ief (2000 - 2005)

AEL-Vlaanderen Reageert tegen uitingen van Voorhame
by AEL-Vlaanderen Sunday September 29, 2002 at 03:46 AM
AEL-Vlaanderen@arabeuropean.org www.arabeuropean.org

NA DRUK VAN DE ARABISCH EUROPESE LIGA BESEFT POLITIEKVLAANDEREN DAT HET INTEGRATIEBELEID MISLUKT IS MAAR TREKT VERKEERDE CONCLUSIES

Persmededeling AEL-Vlaanderen

Antwerpen- 28 september 2002

Het is beter laat dan nooit, eindelijk beseft de Vlaamse politiekklasse dat het integratiebeleid van de laatste tien jaar een mislukking is. Dat is voor een grootdeel het resultaat van de druk dat AEL heeft uitgeoefend bij de publieke opinie de laatste periode, wat duidelijk heeft gemaakt dat het integratiefabeltje is ontmaskerd en door niemand als geloofwaardig wordt bekeken. Maar in plaats van de juiste conclusies te trekken, namelijk het "integratiedenken" te vervangen met een burgerschap en gelijkheidsdiscours, een gelijkberechtiging te garanderen voor alle godsdiensten en culturen, maar ook afdwingbaar matregelen te treffen om de discriminaties op verschillende niveaus tegen te gaan. Opteert de Vlaamse politieke klasse om de taal van extreem rechts te spreken en een "aanpassing" van de "migranten" aan "onze normen" te eisen. Meteen zien wij de peter van het mislukte beleid (Leman) weer zijn kop opsteken en neen het is niet om zijn ontslag in te dienen en wat eer te redden, integendeel met alle arrogantie kondigt hij aan dat het is "onze normen die tellen" waar hij met "ons" duidelijk blanke autochtonen bedoelt, met zulke racistische reflexen wordt in Vlaanderen aan racismebestrijding gedaan.
De Arabisch Europese Liga is gechoqueerd door de uitingen van Robert Voorhame (SPA) en Johan Leman. Hun minachting van de islamitische cultuur en hun westersfundamentalisme waardoor zij hun waarden als universeel beschouwen zijn een democraat niet waardig. De enige normen die bindend vinden wij in de wetten terug, en niemand in ons gemeenschap heeft zich ooit boven de Belgische wetgeving geplaatst. Dat misbruik in bepaalde milieus bestaat is niet een kenmerk van een bepaalde cultuur of geloof. Maar een misbruik veralgemenen en het presenteren als een kenmerk van een bepaalde cultuur is alarmerend.
Als men gelooft dat op deze manier het Vlaams Blok wordt bekampen, dan is men niet bewust van het feit dat de originele altijd beter wordt geacht dan de kopie.
AEL-Vlaanderen waarschuit dat de Arabischislamitisch gemeenschap zich niet zal laten intimideren door een paar populistische uitspraken die gemaakt zijn onder de invloed van verkiezingskoorts. We zullen waakzaam zijn om elk ondemocratisch matregel tegen ons gemeenschap met alle nodige middelen te bekampen. We zijn het beu om het spel van de Vlaamse politiek te zijn die telkens ons gebruikt om te scoren bij een bekrompen en xenofoobelectoraat.

universele waarden
by Saramag Sunday September 29, 2002 at 07:01 PM

Niet dat ik enige sympathie heb voor Voorhamme, maar waar hij in deze discussie een sterk punt heeft is dat het socialisme altijd geijverd heeft voor gelijkberechtiging en de verdediging van de universele rechten van de mens.
Ook is het juist dat de universele rechten van de mens niet westers of christelijk zijn maar universeel (internationaal erkend door o.a. de Verenigde Naties) en dus voorrang moeten hebben op godsdienstige, nationalistische en culturele waarden.
Laten we ons toch eindelijk wereldwijd bevrijden van de imperialistische en totalitaire ambities van ALLE GODSDIENSTEN!
Dat is het ware pacifisme.

Niet zo dreigen, meneer...
by Corneel Sunday October 06, 2002 at 10:55 PM

Ik vond het betoog van die Voordinges anders vrij genuanceerd in tegenstelling tot deze reactie, of moet ik zeggen dit dreigement... Bepaalde van uw zinnen lijken wel echo's van wat Goebbels zoal zei over de joden: we zullen ons niet laten intimideren door... (en ondertussen maar berispend zwaaien met zijn wijsvingertje in de lucht).