arch/ive/ief (2000 - 2005)

Na 140 dagen bezetting wordt vandaag de Chartreuseboerderij vrijwillig ontruimd
by groene gordelfront (posted by joeri) Saturday September 28, 2002 at 12:05 AM
joeri@indymedia.be

De weinig toegeeflijke houding van het OCMW en de grote waarschijnlijkheid dat dit zou resulteren in een bij voorbaat verloren juridisch getouwtrek met vrederechter Billiet zijn de aanleiding. Een getouwtrek waarbij niet de toekomst van het Chartreusegebied (de inzet van onze actie) maar de relatie recht op wonen/eigendomsrecht het discussiepunt zou zijn. Dit zou energie opslorpen die op dit moment dringender nodig is op anderen fronten!

Samen met het groene gordel front (ondertussen 73 maal sterker dan in het prille begin) blijven wij actie voeren tegen de Zuidelijke Ontsluiting en de Headquarterszone en voor het Lappersfortbos en de groene gordel rond Brugge!

Maar wij willen niet dat door onze acties een toekomstig gehandicaptenproject voor deze boerderij in het gedrang komt. Wij geloven en zijn ervan overtuigd dat onze acties in het belang zijn van ieders welzijn; ook dat van de gehandicapten die in de toekomst van dit project zullen mogen genieten. Vandaag laten wij het initiatief over aan het Pido, de Provincie en het OCMW om ervoor te zorgen dat deze historische boerderij ‘Groot Magdalenagoed' niet zal worden geassocieerd worden met leegstand, verkommering en grauw beton; maar met het geluk van mensen die hier komen genieten van een welverdiende rust in een groene landelijke omgeving.

Voorts hopen wij dat dit mooie stukje groen Brugs erfgoed niet verstopt wordt achter prikkeldraad en beton; maar dat de open ruimte rond Brugge gevrijwaard en beschermd wordt!

Wij danken het steeds groter wordende groene gordel front in Brugge en Ommeland voor hun aanhoudende steun! Ook de mensen uit de buurt danken wij. Onze dank gaat in het bijzonder naar Agalev-OCMW-raadslid Joost Devriese en onze advocaat Sigfried die hun best hebben gedaan om te bemiddelen tussen de bezetters en het OCMW.