arch/ive/ief (2000 - 2005)

Het leger vreest dat de manifestanten F16's willen vernielen :-)))))
by Luc Thursday September 26, 2002 at 06:15 PM

Politiediensten, leger en de stad Peer nemen een nooit geziene batterij maatregelen voor de actie 'bomspotting' van vredesactivisten op 5 oktober aan de vliegbasis Kleine-Brogel.

Politiediensten, leger en de stad Peer nemen een nooit geziene batterij maatregelen voor de actie 'bomspotting' van vredesactivisten op 5 oktober aan de vliegbasis Kleine-Brogel.

Het leger vreest dat de manifestanten F16's willen vernielen. Ook het gemeentebestuur stelt zich veel minder tolerant op nadat recent aan het licht kwam dat mogelijke Al-Qaidaterroristen interesse toonden voor de basis.

Burgemeester Kelchtermans kondigt een samenscholingsverbod af in de straten rond de basis, honderden politiemensen met helikopters worden ingezet en de basis wordt verdedigd door minstens 2.000 militairen. De vredesactivisten gaan op zoek naar illegale kernwapens op de basis. «De vorige acties waren kleinschaliger maar nu lezen we op hun websites dat ze massaal naar Kleine-Brogel komen en ze willen overgaan tot 'bomstopping', het beschadigen van F16's,» zegt kolonel Gerard Van Calenberge. «Het moet gedaan zijn. Er is psychologische onrust ontstaan door de incidenten bij vorige acties en doordat een opgepakte terrorist schetsen van de basis had. We hebben daarom een verdedigingsstrategie opgezet om te laten zien hoe goed beveiligd de basis is,» zegt burgemeester Kelchtermans.

Kolonel Gerard Van Calenberge: «Naast de 1.700 militairen op de basis komt er versterking van Leopoldsburg, andere basissen en een speciaal team para's. Die zijn in Kosovo-operaties getraind in de beheersing van manifestaties. Het eerste contact is ongewapend maar daarna volgen nog andere controle-buffers.» Het Forum voor Vredesactie laat zich niet afschrikken: «Het is een actie van burgerlijke ongehoorzaamheid waarmee wij een politiek signaal willen geven,» stelt Hans Lammerant.

Belga

:-)
by baseball Thursday September 26, 2002 at 06:39 PM

breng alvast m'n baseballknuppel mee...:-)

baseball bats?
by TUc Thursday September 26, 2002 at 07:53 PM

Laat dat onding maar thuis als je geen troubles wil veroorzaken. Ik denk dat het belangrijk is dat iedereen zich inschrijft in de actiemethodes die gebruikt worden en niet op eigen houtje gaat 'actievoeren'. Een verantwoord mens zoals ik doet dat op een andere manier...

groeten,
TUc

Afschieten
by foobert Friday September 27, 2002 at 02:30 AM

En ik hoop dat ze iedereen afschieten die probeert F-16's te beschadigen. Als ons leger nog niet in staat is een troep Indymedia-lezende peaceniks tegen te houden, wat gaan ze dan beginnen tegen Saddam of de Russen? ;-)

bombspotting
by Guido Friday September 27, 2002 at 12:31 PM

Persoonlijk gedacht!

Nu is het nog een bombspotting.

Daarna(één jaar, twee jaar) is het bombstopping.

Ze moeten de mensen in het Belgisch leger dringend leren lezen.

F-16
by brother peace Friday October 04, 2002 at 06:12 PM

Jullie hebben verkondigd dat jullie f-16 gaan saboteren en nu doen jullie dit af als grote leugens, shame you