arch/ive/ief (2000 - 2005)

reclaim the park
by manu Tuesday September 24, 2002 at 03:34 PM
manutiht@justice.com

vrijdag in citadelpark: reclaim the park, weg met sabam, leve de vrijheid

Vrijdag aanstaande is er een reclaim the park avond in Gent in het citadelpark (hoek kon leopold2 laan en charles de kerkhovenlaan) doel: recht op gratis fuiven en goedkope drank, wet met sabam
vanaf 16.00
16.00: la brigada antifascista
17-18.30:eerste reeks workshops: doe het zelf
19.30: BARIOCHI country western, zanger gitarist
19.30-21.00: tweede reeks workshops: zelf ideeën omeen te geven, kom af
21.00: vince remos: geschifte waal die eerder concerten gaf voor de drie veroordeelde duitsters in Brussel en inmiddels op wereldtournee is met zijn 'sexy en cool' world tour,
speelt punkklassiekers op piano
22.00h:
party met ska en reggae, drum 'n bass, en rock

iedereen welkom

iedereen welkom in de agenda-sectie van deze site
by joeri Tuesday September 24, 2002 at 05:23 PM
joeri@indymedia.be

Hi Manu,

Nu de agenda weer werkt, zou het leuk zijn moesten de aankondigingen weer naar daar verschuiven; kwestie van de nieuwslijn terug zoveel mogelijk over te laten aan nieuws en achtergrondinfo

dank bij voorbaat en groetjes
joeri

Meer uitleg graag
by . Wednesday September 25, 2002 at 08:42 AM

Waarom "weg met sabam"?
Wat is julllie analyse, welke de alternatieven?

RAM SABAM
by anton Wednesday September 25, 2002 at 11:20 AM

Hebben we alternatieven nodig voor sabam? ik dacht van niet. Deze parasieten in kostuum plegen witteboordkriminaliteit jegens iedereen die zich vrij wil uitdrukken. Ze vragen geld voor muzikanten die niks met hen te maken willen hebben, ze jagen jonge mensen die initiatief willen nemen in de kosten, om er uiteindelijk de groepen met het grootste aandeel eerst mee te betalen(rem, prince, metallica,...). En daar betalen wij niet voor! Creatieve expressie moet vrij zijn, het is een van de weinige dingen waar het kapitalisme nog geen grip op heeft, dus sabam kan het schudden. Het alternatief is een mooiere samenleving, met weer wat minder geld dat naar boven rolt. Sabamcontroleurs hebben nog nooit een noot zelf gespeeld. Het doet mij wat aan de maffia denken: "You pay protection, because you might need it..."
RAM SABAM!

waarom free parties en weg met sabam
by manu Wednesday September 25, 2002 at 08:55 PM

'k ben blij dat er nog een discussietje volgt:

1)waarom 'weg met sabam'
het is niet dat het geen toffe mannen kunnen zijn, maar door hun belachelijk nieuw systeem wordt fuiven onbetaalbaar:
waar je vroeger betaalde naargelang van de inkomstprijs van de fuif of optreden, het soort zaal etc, betaal je nu een billijke vergoeding: een bedrag berekend op de oppervlakte van de zaal:
gevolg:
jeugdhuizen kunnen de vergoeding bijna niet meer betalen, dit keer is er immers geen verschil tussen de soorten fuif (jeugdhuisfuif of commerciële fuif) en bovndien is het onnoemelijk duur, je moet dan ook al kapitaalkrachtig zijn om nog iets te kunnen organiseren.

2)omdat ze het zo onbetaalbaar maken, bevoordelen ze de commerciële fuiven, de enige manier om nog ot een break even te komen is dure drank, veel sponsering, en dus het verkopen van weer een stukje vrijheid aan de marktidealen, zie "no logo", ons verzet, en onze politieke actie is een free partie, met goedkope drank en DIY mentaliteit, het kan al eens fout lopen, als we ons maar amuseren.

3)we eisen het recht om muziek te delen met onze vrienden, in mijn buurt stond onlangs een werkman aan een gevel te werken met de radio aan, sabam mannetje komt langs en geeft boete omdat zijn radio aanstaat.

je ziet dus: reclaim fun

daarom dus weg met sabam,
ps iedereen welkom vrijdag
free parties rule

waarom free parties en weg met sabam deel 2
by manu Wednesday September 25, 2002 at 08:57 PM

en bovendien is een degelijk kunstenaarsstatuur een waardig alternatief voor de bloedzuigers van sabam