arch/ive/ief (2000 - 2005)

Stop de afbraak arbeiderswoningen - betoog mee !!!
by denjo Monday September 23, 2002 at 09:51 AM
02/3456181 www.lsp-mas.be

Het Gentse stadsbestuur wil 89 woningen onteigenen om een parkje aan te leggen. Met de 500 miljoen oude franken die hiervoor nodig zijn, kunnen leegstaande panden (vooral oude bedrijfsgebouwen) gesloopt worden en omgevormd worden tot park. Maar in plaats van de immobiliëngroepen te onteigenen verkiest het Gentse stadsbestuur om 89 kleine huiseigenaars aan te pakken. Proficiaat Beke !!!

Het Gentse stadsbestuur beslist op de gemeenteraad dd. maandag 23 september 2002 om 19.00 uur over de definitieve aanneming van het onteigeningsplan in het kader van het stadsvernieuwingsproject 'Zuurstof voor de Brugse Poort'.

Dit wil zeggen dat het stadsbestuur dan definitief zal beslissen om de twee beluiken (Brunel- en Sikkelstraat), een deel van de Acaciastraat en een deel van de Hulstboomstraat te slopen voor het aanleggen van een park.

De Brugse Poort reageert en heeft zich georganiseert in een buurtcomité.

Het buurtcomité heeft een alternatief voorstel uit gewerkt. Om een park in de Brugse Poort te plaatsen hoeven geen sociale drama's en onteigeningen te worden gecreëerd.

De buurt plant een actie aan de gemeenteraad op maandag 23 september 2002 om 18.45 voor de ingang van het stadshuis.

Er wordt om 18.00 uur verzameld in de Brunelstraat.


Tevens heeft het actiecomité: 'Stop de Afbraak' het initiatief ondernomen voor een volksraadpleging over het project Zuurstof voor de Brugse Poort. De vraag luidt: Moet de gemeenteraad de beslissing om 89 arbeiderswoningen in de Brugse Poort te onteigenen en te slopen herzien en het alternatief uitgewerkt door het actiecomité in samenspraak met de wijkbewoners onderzoeken en uitvoeren'.

Om deze volksraadpleging te kunnen houden hebben we 22.600 handtekeningen nodig.

Ook U kunt meehelpen door enerzijds de petities te ondertekenen en anderzijds zelf in uw kennissenkring mensen de petitie te laten ondertekenen.

U kunt de lijsten ophalen bij:
Bart VANTIEGHEM Bart VAN DER STEENE
Brunelstraat 4 Brunelstraat 5
9000 GENT 9000 GENT
09/330.90.91 0485.937.681
0485/36.87.22

Wij hopen alvast op uw talrijke opkomst op maandag 23 september 2002 om 18.45 uur aan het stadhuis.

Uitgebreider dossier te lezen op http://www.lsp-mas.be

aankondigingen in de agenda posten ajb
by joeri Monday September 23, 2002 at 10:14 AM
joeri@indymedia.be

hiya,

gelieve aankondigingen in de agenda te posten ajb; de problemen met de agenda yijn opgelost, en er wordt verder aan gewerkt om het gebruiksvriendelijker en aantrekkelijker te maken.

Voor vragen en/of commentaar, mail naar imc-belgium-edito@lists.indymedia.org

groetjes
joeri

Wie is denjo??
by Karel Vervloet Monday September 23, 2002 at 06:35 PM
Karel.vervloet@wanadoo.be

Ik stel me toch enkele vragen.... Waarom heeft de Trotskystische LSP voorheen militant links eigenlijk een website??? Voor er iets op hun site staat vind je het op Indymedia. Indymedia is een alternatieve NIEUWS intantie. Daar wat zij verkondigen vind ik geen nieuws.

En dan nogeens. Wie is Denjo eigenlijk?? Blijkbaar een militant links aanhanger, maar ik betwijfel het of het zijn echte naam wel is. Ik ken toch niemand die Denjo en heb nog nooit van die naam gehoord.
Wat heeft LSP er met te winnen dat zij iemand hebben die niet onder zijn eigen naam de "waarheid" verkondigd??