arch/ive/ief (2000 - 2005)

AEL Betogt in Antwerpen op 29 September
by AEL Monday September 23, 2002 at 03:31 AM
hedaquarters@arabeuropean.org

De Arabisch Europese Liga (AEL) Roept op voor een betoging in ANTWERPEN OP 29 September: TWEE JAAR INTIFADA, TWEE JAAR VERZET


Antwerpen- Het Antwerpse afdeling van de Arabisch Europese Liga AEL organiseert volgende zondag 29 september een herdenkingsmars ter gelegenheid van de tweede verjaardag van Al Aqsa INTIFADA.
De samenkomst begint om 14:00 uur op de Kerkplein (kerkstraat) in Borgerhout, en om 15:00 uur vertrekt de betoging via de Langebeeldekensstraat en de Handelstraat richting Sint Jansplein waar een aantal toespraken worden gehouden.
De Betoging is wel toegelaten en afspraken zijn al gemaakt met de Antwerpse politie om de betoging in alle rust te laten verlopen.
AEL Roept op alle Moslims en Arabieren, haar leden en sympathisanten in Antwerpen en iedereen die zijn sympathie wil uiten met de Palestijnse strijd om deel te nemen aan deze betoging.
We moeten ons steun betogen tegenover onze broeders en zusters in Palestina die een strijd voeren niet alleen voor hun vrijheid maar ook voor de eer en het bestaan van ons Arabische natie en Moslim gemeenschap.
Palestina zal bevrijdt worden,
De Intifada zal Overwinnen
En Volgend jaar in Al Quds Inchallah

Voor meer informatie contacteert:
Ahmed Azzuz (AEL- Antwerpen, Divisie-Hoofd)
aazzuz@arabeuropean.org
gsm 0499 10 12 17


http://www.arabeuropean.org

betekenis
by A Monday September 23, 2002 at 05:26 AM

Al Quds Inchallah

Wat betekent dit?

re: betekenis
by Libby Monday September 23, 2002 at 09:31 AM

Alhoewel dit niet de plaats is voor dit soort opmerkingen, een comment dient voor aanvullingen en/of rechtzettingen, toch een antwoord:
Al Quds = Jerusalem
Incha Allah = als god het wil

L'an prochain...
by Christophe R. Monday September 23, 2002 at 09:43 AM

Ce ne sont pas les Juifs qui disent ça dans leur tradition, "L'an prochain à Jérusalem" ?
C'est la première fois que j'entends des musulmans reprendre ce slogan... comme quoi, la "récupération des slogans religieux" a encore de beau jours devant elle.

gelieve dit in de agenda te posten
by joeri Monday September 23, 2002 at 09:58 AM
joeri@indymedia.org

hiya,

gelieve aankondigingen in de agenda te posten. De problemen die er met de agenda waren zouden opgelost zijn.
Voor vragen hieromtrent kan je altijd een mailtje yenden naar imc-belgium-edito@lists.indymedia.org

groetjes
joeri

nationalisme ?
by Bosuil Monday September 23, 2002 at 01:42 PM

De afsluitende woorden lijken me nogal sterk nationalistisch. AEL bepleit een soort Groot-Arabisch nationalisme met de Islam als bindmiddel.
Voor mij een denkwijze als een ander, maar wel verwonderlijk is de uiterst tolerante houding die er aangenomen wordt jegens AEL. Dyab Abou Jahjah heeft nu reeds tot tweemaal toe het Vlaams Blok in zijn gelijk gesteld als het over ethische themata gaat (gezin, vrouwen, homosexualiteit) en daarnaast hoor je hem nergens een lans breken voor, laat ons zeggen, socialistische of linkse onderwerpen.

Het enige wat sommigen blijkbaar zo leuk vinden aan de man en zijn organisatie is het feit dat hij, jawel, allochtoon is...kortom, Dyab wordt dat wat hij zelf nooit wou zijn, een excuus-truus.

En als links hier per sé verbonden wil smeden met islamitische Groot-Arabisten, kan je misschien ook eens aankloppen bij een aantal Groot-Germaanse of Zionistische organisaties. Let op, de man is niet eens Arabisch-socialistisch geïnspireerd wat je nog met enige moeite zou kunnen beweren van de Baath-aanhangers.

Verbeter me als ik fout zit, ik heb immers net zomin als jullie de waarheid in pacht.

mvg,

Hier wordt ik zo moe van
by Libby Monday September 23, 2002 at 02:17 PM

Beste bosuil,
Hier wordt ik echt wel moe van hoor, om alles twintig keer te moeten uitleggen en dan te merken dat men niet eens de moeite gedaan heeft om zelfs maar de eerste uitleg te lezen. Klik misschien eens op de link naar de ael website en lees eens wat de ael nu echt te vertellen heeft in de plaast van alleen af te gaan op de bewust uit hun context gerukte en voor een flink deel verkeerd voorgestelde detailitems die er in de klassieke media uitgelicht worden.
Als je vertrouwen in de klassieke media dan toch zo oneindig groot is dat je je er zo ver door laat beïnvloeden, wat doe je dan op Indymedia?

Lees de site, kijk naar de links-pagina en informeer je over het emancipatorische effect dat de ael-standpunten betekenen tegenover de conservatief-rechtse boodschap die uit sommige moskeeën komt. Zo hebben ze met de bekendmaking op grote schaal van wat de koran zegt over moederschap en werken bij veel jonge moslim vrouwen gescoord.

Kritiek mag, is goed zelfs, maar probeer die te geven gebaseerd op kennis en niet op desinformatie.