arch/ive/ief (2000 - 2005)

Protestactie "Sleep-in for Sison"
by Filippijnengroepen België Sunday September 22, 2002 at 09:36 AM
fgbbritt@tiscali.be

Op aandringen van de V.S. wordt de Filippijnse revolutionaire leider Jose Maria Sison - die als asielzoeker in Utrecht verblijft - door de Nederlandse regering als terrorist gebrandmerkt, dakloos en blut gemaakt. Kom naar de protestactie "Sleep-in for Sison" op woensdag 25 september!

Protestactie aan de Nederlandse ambassade
Hermann-Debrouxlaan 48 – 1160 Brussel (Oudergem)
SLEEP-IN FOR SISON
25 september - 17.00 uur tot 26 september - 8.00 uur

Wij protesteren met klem tegen de maatregelen die de Nederlandse overheid treft tegen politiek vluchteling, Prof. Jose Maria Sison. Op aandringen van de V.S. wordt hij door de Nederlandse regering als terrorist gebrandmerkt, dakloos en blut gemaakt. Uit solidariteit met hem en alle Filippijnse progressieven in Europa slapen we zelf ook op straat, op de stoep voor de Nederlandse ambassade!

Tegen de criminalisering van de Filippijnse volksbeweging!
Bevrijdingsstrijd is geen terrorisme!

Meer info: 0494-17.69.82., 0472-57.11.91., fgbbritt@tiscali.be, http://www.defendsison.be

Wie is Prof. Jose Maria Sison?
Jose Maria Sison was professor aan de University of the Philippines, en stichtend voorzitter van de Filippijnse
Communistische Partij in 1968. Onder de dictatuur van Marcos ging hij – net als velen die wilden blijven opkomen voor de rechten van landloze boeren en arbeiders - ondergronds werken. Hij werd gearresteerd, gefolterd en bijna negen jaar gevangen gezet. Onder het bewind van Aquino werd hij vrijgelaten, maar tijdens een buitenlandse reis werd zijn Filippijnse paspoort ingetrokken. Er werd een prijs van anderhalf miljoen pesos op zijn hoofd en dat van zijn vrouw gezet. Sindsdien leeft hij als politiek vluchteling verbannen in Nederland. Hij bleef zich steeds actief inzetten voor de Filippijnse volksbeweging. In de
vredesbesprekingen die de Filippijnse overheid momenteel voert met het Nationaal-Democratisch Front is hij de belangrijkste raadgever. Nederland, België en Noorwegen hebben tot nu toe altijd opgetreden als gastland voor die vredesbesprekingen en ze ook ondersteund. Ook de Europese Unie doet dat formeel.

Wat willen we?
We protesteren tegen het feit dat de Nederlandse overheid het CPP/NPA op de lijst van terroristische
organisaties plaatst. Bevrijdingsstrijd is geen terrorisme.
We vragen de Nederlandse overheid de redesonderhandelingen tussen de Filippijnse regering en het Nationaal-Democratisch Front te ondersteunen.
We eisen dat de rechten van alle politieke vluchtelingen, ook die van Prof. Jose Maria Sison worden gerespecteerd!
We willen een rechtvaardige vrede in de Filippijnen. We protesteren tegen de criminalisering van de Filippijnse volksbeweging.

Wat neem je mee naar de actie?
Pak je slaapzak, slaapmatje, een soeptas en een grote doos of een klein tentje mee. Voor de rest zorgen wij!