arch/ive/ief (2000 - 2005)

Schrijf Moenaert een brief wordt succes!
by GH-front Saturday September 21, 2002 at 12:26 PM
gilles_retsin@hotmail.com / /

vele mensen grepen al naar hun pen en belaagden het brugse stadhuis met een brief over het lappersfort

gisteren zijn we gestart met een axie om brieven over het lapperfort naar Burgemeester Moenaert te sturen, de bedoeling is dat werkelijk heel de administratieve dienst van het stadhuis verdrinkt in klachtbrieven! Sinds vrijdag hebben wij al weet van zo'n 116-tal verstuurde brieven, waarschijlijk ligt dat aantal veel hoger wat wij kunnen onmogelijk controleren hoeveel er verzonden worden. voor onze statistieken zou het cool zijn dat als je een brief verzond je ook even een mailtje stuurt naar gilles_retsin@hotmail.com

Toekomst
by I. Op den Camp Monday October 14, 2002 at 01:51 PM

Aan Burgemeester Moenaert

Naar aanleiding van de voorgenomen ontruiming van het Lappersfort, verzoek ik u het volgende in aanmerking te nemen: hoewel het wellicht niet rechtstreeks winstgevend zal zijn tijdens uw ambtsperiode, is het ruimen van het bos om puur economische motieven een fout die niet mag worden gemaakt. Zoals u ongetwijfeld weet, is het groeien van een bos een langetermijnkwestie.
Een bos in de buurt van een grote agglomeratie is een must om de agglomeratie leefbaar te houden, zowel in rechtstreekse productie van zuurstof (c.q. vermindering van allergieën) als recreatief. Zonder die mogelijkheden is een toename van criminaliteit te verwachten en ik hoef u niet voor te rekenen wat een dergelijke last met zich brengt. De behoefte aan grotere bospercelen wordt alleen maar groter naar de toekomst toe - wellicht door een te doorgedreven verwijdering van bossen. Ik verzoek u het bovenstaande in aanmerking te nemen bij uw beslissing om al dan niet de rechtstreekse, kortzichtige belangen te laten doorwegen.