arch/ive/ief (2000 - 2005)

Lappersfort: de inzet van de gesprekken
by Pat [posted by Françoise] Friday September 20, 2002 at 10:34 PM
mA.f@pandora.be

Het is altijd goed om een platform te hebben zowel voor ons, Lappersfront als voor Groengordelfront. Ook zij - locale, federale en bedrijfswereld - waren vandaag op zoek naar elkaar. Lokaal: burgemeester Moenaert hoe kan ik m'n zuidelijke ontsluiting realiseren, federaal minister Dua wil scoren met groen en Fabricom hoe kom ik aan centen. Er was dus niets nieuws...

De bezetting van Lappersfort werd een jaar geleden gestart onder het motto: STOP ZUIDELIJKE ONTSLUITING

AZO - actie zuidelijke ontsluiting -, schudde, een goed jaar geleden de buurt rond St.-Michiels en de Vaartdijkstraat wakker met z'n acties tegen de zuidelijke ontsluiting. Mevrouw Boydens, schepen ruimtelijke ordening, stelt dat de bevolking werd "gebriefd " en de "mogelijkheden" kreeg om bezwaarschriften in te dienen. Maar schepen Boydens weet ook dat "hun" beleid zo transparant is dat iedere brave Bruggeling juist en met inzicht kan oordelen. De "buurtcampagnes" van de overheid zijn niet meer dan propaganda. De "vos" Moenaert, weet te regeren: dictatoriaal en sluw. Alleen dat wat men moet weten, kom je te weten.

Iedere medebeslisser en/of beleidsvoeder moet voldoen aan zijn eis en wil.
Stapje voor stapje gaat hij voor de realisatie van z'n project. En eenieder die de burgervader een beetje kent, weet hij houdt van gigantisme. Als de vos de passie preekt, boer let op je ganzen. Brugge 2002, Culturele hoofdstad van Europa, enkele jaren geleden was het budget voor cultuur in Brugge net genoeg om "pietje puppe" te betalen. Een gigantisch concertgebouw die het dubbele eist van het vooropgesteld bedrag. En waarvan ieder verstandig mens weet dit geld zien "wij Bruggelingen" nooit meer terug.

Onnoemelijke veel goedgekeurde restauratiedossiers, prestige. En zo ook zijn zuidelijke ontsluiting, een goedgekeurd BPA stationskwartier -ter wille een van privé investeerder - een goedgekeurde BPA ten briele, paaien van VLD, een bijna goedgekeurde BPA Chartreuse dit alles kadert in zijn plan van gigantisme. En om al die sites met elkaar te verbinden heb je meer en snellere wegen nodig. Vaartdijkstraat wordt een "snelweg" - geen of weinig hinder van bewoners aan de ene kant, vaart andere kant Lappersfortbos en enkele "idiote"bewoners - wij.

Burgemeester Moenaert zijn argument in de pers en aan ieder die het wil geloven is: "Ik wil niet op mijn geweten hebben dat binnen hier en tien jaar de ring dichtslibt". Ja hoor hallo; we zullen de toegankelijkheid naar de ring verhogen en dan roepen dat hij vol zit. 'k ken er nog zulke. Binnen hier en tien jaar ziet - als je de moeite doet - het mobiliteitsplan in steden, dus ook in Brugge er verdomme heel anders uit. Maar goed hij, Moenaert, wil de autobestuurder doen geloven dat zijn beleid hem rapper en dichter brengt bij zijn doel. Vergeet het mijn beste, wij hebben met Groengordelfront, Lappersfront, Fietsersbond Brugge, enkele onderlegde mobiliteitsdeskundigen alternatieven uitgeschreven.
Laat ons hier een platform zoeken, laat ons hier aan werken, niet alleen wij Lappersfronters en Groengordelfronters maar ook de beleidsmakers.
Fabricom zijn centen, hun doel. Wij een leefbaar en groen Brugge en Ommeland.


pat
mA.f@pandora.be

bzoek
by filip Saturday September 21, 2002 at 06:28 AM

Met deze dan ook nogmaals een dringende oproep aan allen die nog overtuigd, bekeerd moeten worden ga zondag in plaats van jullie kerkbezoek af te leggen het bos bezoeken zodat dat brugs dictatoriaal kaloten gezeik een menselijk gezicht krijgt. Afspraak om halfelf aan het wilgenpad.