arch/ive/ief (2000 - 2005)

Schrijf Moenaert een brief/ Write a ketter!
by GH-front Friday September 20, 2002 at 12:55 PM
gilles_retsin@hotmail.com / /

Als het aan burgemeester Moenaert van Brugge ligt wordt het Lappersfort zo snel mogelijk ontruimd en herscapen in beton. help mee dit te voorkomen door een brief te schrijven naar burgemeester Moenaert

Burgemeester Moenaert wil dat het Lappersfortbos ontruimd wordt en herscapen in beton. tijdesn recente onderhandelingen met Vera Dua kwamen zijn destructieve gedachten duidelijk naar boven.

we starten in Brugge met een 'schrijf-het-Lappersfort-veilig-axie'. dit houdt in dat we proberen het stadhuis van Brugge te overstelpen met zoveel mogelijk brieven, die uiteraard allemaal geopend moeten worden. wij willen onze axie niet allen tot brugge Beperken en daarom doen wij hier een oproep: SCHRIJF EEN BRIEF(liefst handgeschreven)NAAR BURGEMEESTER MOENAERT( ADRES: COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN BURG 12 8000 BRUGGE). ZEG HET DOOR AAN IEDEREEN IN JE OMGEVING, MAIL HET DOOR, EN ZORG DAT DE TAFEL VAN MOENAERT INZAKT ONDER DE KILOS PAPIER!HOE MEER BRIEVEN HOE MEER VREUGD!
voor meer informatie mail naar: gilles_retsin@hotmail.com, via dit e-mail ardres kan je ook een prototype brief verkrijgen. wil je meewerken aan deze actie, of heb je de mogelijkheid en de ideën om deze uittebrijden? mail gerust!

mijn brief, gericht tot Fabricom...
by Muriel Van den Bosch Friday September 20, 2002 at 03:04 PM
muriel.vandenbosch@rug.ac.be

Daar ik niet aanwezig kan zijn op het benefietconcert van het Lappersfort, heb ik ter compensatie een brief* geschreven en deze per e-mail vezonden naar Fabricom (t.a.v. de directie).
Deze e-mail heb ik (met een kleine inleiding) vervolgens naar volgende adressen doorgestuurd:
kabinet.burgemeester@brugge.be
schepen.decleer@brugge.be
schepen.cardon@brugge.be
leefmilieu@brugge.be
kabinet.vogels@vlaanderen.be
kabinet.dua@vlaanderen.be
kabinet.vangrembergen@vlaanderen.be
kabinet.stevaert@vlaanderen.be
ibw@lin.vlaanderen.be (=departement Leefmilieu en Infrastructuur)
info@instnat.be (=Instituut voor Natuurbehoud)
comm.milieu@vlaamsparlement.be (=Commissie voor Leefmilieu, Natuurbehoud en Ruimtelijke Ordening)

---------
Ik zal deze brief ook nog eens met de post versturen naar BURGEMEESTER MOENAERT.
---------
Ook zal ik een kleine financiële bijdrage overschrijven op jullie bankrekening.
---------
At least, I did my best...
---------

* Inhoud brief:

Beste,

Ik heb met mijn dochtertje van 5 jaar oud en 2 vriendinnetjes van haar erbij in augustus eens een uitstapje gemaakt naar het bos.
Het was heel indrukwekkend, vooral voor de kinderen, er heerste daar een speciale sfeer, het had zoiets sprookjesachtig. Zij hebben zich enorm geamuseerd en telkemale wanneer ik haar 2 vriendinnetjes tegenkom praten ze over dat bos (ze zouden toch zo graag nog eens gaan...).

Waarom verliest men zo gemakkelijk eerbied voor de natuur?? Is er dan geen verlangen meer naar plaatsen van rust en romantiek??

Een menselijke ordening die zich vijandig tegenover de natuur heeft opgesteld, waardeert en prijst alles wat de ondergang dichterbij brengt en bestrijdt en onderdrukt al wat aan de zijde van het leven staat. En het leven van de mens zal altijd afhangen van datgene wat de plant uit aarde, water, lucht en licht bereidt. Aarde betekent leven. Maar realiseer goed dat leven nooit in een fabriek in zakjes zal kunnen worden geproduceerd.

Is er dan echt geen respect meer voor de toekomst van alle kinderen en alle komende generaties?? Het is heel egocentrisch om leven te vernietigen en dit voor toename van jullie eigen welvaart.

Laat het a.u.b. een bos blijven, verkoop het niet aan mensen die van plan zijn om het te vernietigen. Bos- en boomopstand zijn nu éénmaal nauw verbonden met biologisch, sociaal en geestelijk welzijn. Het bos heeft voor velen een waardevolle betekenis, laat het dan ook a.u.b. in haar waarde...

Meer en meer studenten en jongeren zijn er zich bewust van dat het belangrijk is de natuur zoveel mogelijk te behouden. Wanneer anderen - uit eigen belang - daar totaal geen rekening mee houden, dan zullen ze ongetwijfeld de strijd voor een betere leefwereld verder zetten...

Dank voor uw aandacht.

Met vriendelijke groeten,

Van den Bosch Muriel
PC-Knooppunt
faculteit 'Letteren en Wijsbegeerte'
Blandijnberg 2
9000 Gent

Nobelprijs
by Peter Van Dael Friday September 20, 2002 at 10:19 PM

Ik weet niet wie mensen mag voordragen voor de Nobelprijs, maar als alle brandweermannen ter wereld genomineerd kunnen worden (liever dat dan oorlogsstokers), zou ik ervoor pleiten om vanuit België dit jaar de standvastigste Lapperfort-bewoners voor te dragen.
Nobelprijs voor de vrede? Waarom niet.
Of zou het niet toffer zijn dat Indymedia voortaan een jaarlijkse internationale Lappersfortprijs toekent aan mensen die dat engagement, die inzet, die overtuigingskracht, die creativiteit benaderen of overtreffen (een uitdaging die kan tellen!).
Brugge 2002 is voor mij het ontroerende beeld van die bevlogen boomhutbewoners.