arch/ive/ief (2000 - 2005)

Duitse antiglobalisten gaan in beroep
by Mara Thursday September 19, 2002 at 02:28 PM

Niels, Marek en Benjamin, de drie jonge Duitsers die gearresteerd werden gedurende de Top van Laken, gaan nu toch in beroep tegen hun vonnis.

Niels, Marek en Benjamin, de drie jonge Duitsers die gearresteerd werden gedurende de Top van Laken, gaan in beroep tegen hun vonnis.In juni van dit jaar werden ze veroordeeld tot 1 jaar voorwaardelijk, maar dit voor een periode van 5 jaar.
Omdat dit wel een erg lange periode is besloten de jongens ,op aanraden van hun advocaten, toch in beroep te gaan. De procureur had die straf gevraagd om een voorbeeld te stellen; ook omdat er nog veel gelijkaardige demonstraties in Brussel zullen plaatsvinden.
Concreet betekent de huidige straf dat de jongens gedurende 5 jaar een groot risico lopen wanneer ze terug aan zo`n betoging deelnemen.
Na de uitspraak in juni zagen de jongens een beroepsprocedure niet zitten omdat ze al genoeg hadden geleden onder de zaak. Blijkbaar bekijken ze de situatie na de zomervakantie iets anders.
Volgens Joke Callewaert, een van de advocaten, maken de jongens meer kans in deze beroepsprocedure.

niex effectief, VRIJ!!
by eas Tuesday November 05, 2002 at 10:53 AM

Hopelijk krijgen ze niets, vergeet niet mensen dat de huidige bekendheid van het andersglobalisme komt door de grootte van de betogingen, EN DA