arch/ive/ief (2000 - 2005)

agalev moordt in nepal
by anonimous Wednesday September 18, 2002 at 11:14 PM

Graffiti op het agalev-secretaiaat

In de nacht van vrijdag op zaterdag 14/09 hebben wij het raam en de gevel van het agalev-secretariaatin Antwerpen bespoten met slogans tegen de schandelijke wapenleveringen aan Nepal. Hier volgt een foto vandeze uiting van oprechte van oprechte volkswoede en verontwaardiging over deze hypocriete daad van de Groenen.

photo
by anonimous Wednesday September 18, 2002 at 11:21 PM

photo...
im000447.jpg, image/jpeg, 592x400

proficiat hoor!
by stef Thursday September 19, 2002 at 01:19 AM

oprechte volkswoede?

steek je tijd en energie toch in andere zaken!

doe zelf iets, sta je stem niet schor te schreeuwen langs de zijlijn maar onderneem iets! voer axie, organiseer activiteiten die mensen aanzetten om wat verder te denken dat hun neus lang is.
Overtuig mensen die liberaal of blok gaan stemmen van een links alternatief ipv elkaar te beschampen!

ziende blind
by nabuco Thursday September 19, 2002 at 08:27 AM

Verdedigt stef hierboven de stelling dat Agalev het slachtoffer is van zijn 'minderheidspositie' in de regering? Bedoelt stef dat je essentiele principes (de vredesgedachte heeft agalev mede groot gemaakt) maar overboord moet gooien, om toch nog de groene zelfklever te kunnen blijven op de blauwe bulldozer?
Nee, die verf-actie is niet bepaald mijn geliefkoosd actie-model, maar laat ons duidelijk wezen: de tijd dat de groenen bij het "links alternatief" hoorden, is al lang voorbij!

links alternatief ?!?
by stef Thursday September 19, 2002 at 03:54 PM

Nabuco,

Ik doe een poging om te verduidelijken wat ik bedoel. Ik bedoel in elk geval niet wat jij suggereert dat ik zou bedoelen. Ik zal het niet hebben over het regeringswerk van de groenen in België. Daar heb ik wel degelijk mijn bedenkingen bij en een stevige dosis kritiek.

Een links alternatief voor de liberalen en het blok zal pas resultaten opleveren als dat alternatief meer mensen bij elkaar brengt dan 5 man en een paardekop die constant onder elkaar aan het bekvechten zijn over wie nu het meest 'links' is. ( welke partij is de echte trotskistische? welke partij is het meest revolutionair? welke partij wordt het meest geviseerd door extreem-rechts?)

Als ik met open ogen rond mij heen kijk, niet naar mijn vrienden activisten maar naar mijn buren, familie, cafématen, 'jan met de pet' op tv, dan zie ik dat die ver verwijderd zijn van gelijk welke linkse, solidaire of ecologische gedachte. Eigen auto, tv, huis,.. eerst!

Veel partijen die vandaag claimen 'de enige echte linksen' te zijn schrikken mensen af. Door het geruzie, de radicale standpunten, de harde actie, de militante taal.

Een links alternatief is voor mij niet die of die partij maar een stroom van bewegingen, organisaties, mensen, collectieven, partijen, ... die samen, elk op hun eigen manier, stappen ondernemen om de koers die nu gevolgd wordt, en die de meeste mensen nog niet in vraag stellen, te wijzigen door zoveel mogelijk mensen te overtuigen van de idee dat een andere wereld mogelijk is.

Stef heeft overschot van gelijk
by Herman L. Friday September 20, 2002 at 12:17 AM

Stef formuleert goed de ergernis van zovelen die op deze site bijna dagelijks het gekrakeel tussen trotskisten en stalinisten meemaken (gegarandeerd gooien zich dan ook de anarchisten en een of andere bosgeus tussen het kluwen).

Persoonlijk amuseer ik mij daar kostelijk mee. Zolang ze zich in hun boeken en pamfletten en tijdschriften verdiepen om de tegenstander op de andere gang van het studentenhome de ultieme historische nekslag te geven met een welgemikt citaat, doen ze geen vlieg kwaad.

Binnen 10 jaar zitten ze ook in hun auto in de file te denken aan de gemiste kansen van de grote linkse beweging (in het beste geval, maar er is meer kans dat ze dan over hun spaarrekening zitten te piekeren).

En intussen beleven we de soap van gifgroen klein links op Indymedia. Ik kan nooit gaan slapen voor ik mijn portie daarvan heb verorberd.

Voortdoen, mannen (en vrouwen)!