arch/ive/ief (2000 - 2005)

Joepie, er komt geen oorlog (nu toch niet)
by jpe Tuesday September 17, 2002 at 10:41 PM

Irak liet vandaag terug 'wapeninspecties' toe. Is het land nu gered ? Maar wat als Bush en Al Qaeda weer gaan samenwerken ?

Irak liet vandaag weten dat het weer wapeninspecteurs toelaat. Zonder voorwaarden nog wel. Bush knarsetandt. Saddammeke heeft hem liggen. Nu zit George daar met al zijn soldaten in het Midden-Oosten. Oefenen kunnen ze nog wel, de Arabieren militair een beetje intimideren, dat is altijd handig meegenomen. Maar aanvallen kan niet. Tenzij er een nieuw excuus gevonden wordt. Het argument dat Hossein en Al Qaeda samenwerken, wordt echter ook niets. Zij willen Saddam zelf vermoorden. Hé. Stom dat we daar niet eerder aan dachten: als George zijn goede contacten met de gasten van Al Qaeda eens zou gebruiken. Misschien knappen Bin Laden & Co voor wat dollars de klus wel op. Bin is overigens dringend aan een rustig pensioen toe na zijn Afghaanse luizenperiode en met zijn nieren die hem parten spelen. En voor Cheney & Co ligt de Irakse olie dan voor het grijpen.

Uitstel van executie
by Tommy De Cock Wednesday September 18, 2002 at 03:30 PM
creativeurge@hotmail

Veel zal het wellicht niet uitmaken, hooguit wordt de hele operatie een tijdje uitgesteld...
De Sunday Herald beweert intussen de hand gelegd te hebben op een document waaruit blijkt dat de havikken al voor het presidentschap van Bush Irak wilde aanvallen en er een regime wilden installeren dat de Amerikaanse belangen behartigt (in het Amerikaanse eufemistische jargon een "democratisch regime" genoemd), onafhankelijk van het feit of Saddam Hoessein tegen die tijd nog aan macht was of niet.
Dit document, geschreven voor onder andere vice-president Dick Cheney, Donald Rumsfeld (defensie), Jeb Bush (broer van), gaat nog verder. Het document schetst een toekomst waarin de VS een almachtig land is en alle andere machtsblokken niet meer bestaan of uitgespeeld zijn. Het beschrijft een tactiek om de grootste macht in de Balkan te worden, het Chinese regime omver te werpen en de VN uit te spelen.
Ook wordt over 'US Space forces' en de beheersing van het internet om vijanden tegen te werken gesproken.
Over de rol van Bush Jr. zelf wordt niet gesproken, maar de betrokkenheid van vele van zijn vriendjes (Cheney, Rumsfeld,...) laat weinig twijfel toe.
Tam Delyell, de leider van het Britse Labour, veroordeelt de plannen en zegt het te betreuren dat Tony Blair
omgaat met leiders die er zo'n moreel op nahouden.

http://www.sundayherald.com/27735

Indeed
by jpe Wednesday September 18, 2002 at 09:12 PM

Gelijk Tommy, als je Rumsfeld en Bush hun reacties vandaag op de Televisiezenders (met hoofdletter, over stadszenders zoals de VRTM hoeven we het hier niet te hebben) zag, was het duidelijk dat Bush & Co het hier niet bij laten. Bush zat er weer schaapachtig dom bij te lachen, hij raakt weer moeilijk uit zijn woorden, maar van zaken en politiek te vermengen heeft hij wel verstand. Het stuk in Knack over de Belgische soldaten op de Balkan die nu ziek zijn en die vertellen over hoe het spel in Joegoslavië gespeeld werd, is in deze interessante lectuur.