arch/ive/ief (2000 - 2005)

Dringende oproep voor het Lappersfort
by Pat [posted by Françoise] Tuesday September 17, 2002 at 10:00 PM
mA.f@pandora.be 0497/990358

Dringende oproep aan alle sympathisanten van het Lappersfort. Een ontruiming is nakend. Kom ons nu steunen voor het te laat is!

S.O.S. LAPPERSFORT

Ondanks alle positieve berichten over de mogelijke bereidheid van de overheden om het bos te kopen, is vandaag duidelijk geworden dat een ontruiming van de activisten in het Lappersfortbos nu elk moment kan gebeuren: naar alle waarschijnlijkheid in de loop van deze nacht of morgenochtend.

De deurwaarders van Fabricom hebben de opdracht gekregen van hun cliënt, het vonnis ten uitvoer te brengen. De politie beraadt zich momenteel hoe deze klus te klaren...

De activisten in het bos hebben dringend de steun nodig van al hun sympathisanten. Iedereen die zich opgegeven heeft voor de Buitenwacht zou, indien mogelijk, naar het bos moeten komen, of tenminste standby blijven om af te komen eens het woord van de ontruiming wordt verspreid. Je wordt verwacht in de Vaartdijkstraat.

Wat kan je meebrengen? Muziekinstrumenten, potten en pannen om lawaai te maken, fluitjes, wat eten en drank voor de bezetters, (wegwerp-)fotocamera's, (zwarte) vlaggen, ...

Het is een zware week geweest voor de Lappersfronters, de Buitenwacht en de ondersteuningsgroep. Ze hebben weinig slaap gehad, en kunnen elke hulp gebruiken.

Wacht niet langer, mobiliseer je vrienden en kennissen en kom ons steunen!

Groeten,

Het Lappersfront


P.S. Iedereen die alsnog wil meedoen, kan een bericht achterlaten bij Pat op het nummer 0497/99.03.58 of mailen naar mA.f@pandora.be.

goeie sfeer
by TUc Tuesday September 17, 2002 at 10:32 PM


Er heerst een goede sfeer daar rond het Lappersfront. Ik kom er net van terug. Relatie met de buurt is opperbest, idem met de media.
De sfeer onder de activisten is gemoedelijk en cooperatief, alhoewel de ontruiming steeds in de lucht hangt. Het leuke is dat ook bij een ontruiming het bos wel eens gekocht zou kunnen worden.

En laat het duidelijk zijn: de ontruiming zal veel meer kosten dan de aankoop van het bos...

Kortom, kom eens een keertje langs. Het is de eerste keer in België dat we dit soort activisme hebben, en het loont meer dan de moeite.

Hulp is steeds welkom!

groeten,
TUc

!! BETONPOLITIEK MAAKT ZIEK !!
by spikey Wednesday September 18, 2002 at 10:53 AM

Ik schaar me achter Tuc, ik kom net uit m'n boomhut en ben vlug een internetkafee ingedoken om de spanning er even uit te laten, het is de max, iedereen gaat er daar in het bos gewoon voor, met de minuut worden we niet alleen qua verdediging (barricades) sterker, maar ook geestelijk! Iedereen is er inmiddels van doordrenkt om tot het kleinste gaatje te gaan voor deze tot niet verloren zaak.

En ieders hulp is van ganser harte welkom,
ik wil al die activisten die ik altijd spreek mij niet meer horen vertellen hoe ik dit of dat moet doen als ik ze zelf hier in het bos NIET zie... COMPRIX??

++++++++!!DO IT YOURSELF!!++++++++++++

En kom met je luie kont van die stoel af en fiets, rijdt, lift of trein naar brugge, en schaar je achter die grote groep mensen, want :
HET VOLK MORT!!!!!!!!!!!!!!!!