arch/ive/ief (2000 - 2005)

ontruiming nakend
by lapperfront Tuesday September 17, 2002 at 09:29 PM
mA.f@pandora.be 0497/990358 lappersfort

BLIJF NIET AAN DE KANT HULP EN ONDERSTEUNING NU NODIG

Het is zover...
twaalf uur gisteren middag;
nog een laatste confrontatie met Fabricom, met een vraag naar een "ronde tafel" gesprek. Locale overheid,federale overheid, Fabricom, en activisten.
"Neen" was het antwoord van de advocaat van Fabricom.
"Neen" zegt mevrouw Boydens in de Financiële Economische Tijd, dit is volgens bewindsvrouwe de wereld op z'n kop zetten. Democratie is wat wij bewindslieden bepalen; het volk "mort" maar is dom.
Het is genoegzaam bekend dat Mevrouw Boydens niet eens haar dossier kent, laat staan kan beoordelen.
Het is voor iedereen duidelijk dat men weet hoe belangrijk het is. Lappersfort is strategisch belangrijk: zowel voor ons, Groengordelfront, Lappersfront, voor onze brugse leidende equipe (de gewilde zuidelijke ontsluiting)en voor de centen en imago van Fabricom.
Niets is gemakkelijker om "Lappersfront" te criminaliseren als een bende "outlows".
Neen, zeggen wij.
Het is genoeg geweest een bedrijf, sorry Fabricom, een wereldbedrijf mag zich permitteren een waardevol stuk grond gedurende jaren -30 jaar- onbeheerd laten liggen,toch
claimt zij eigendomsrecht. Een vrederechter zal "dit" altijd positief beoordelen. Alleen de nuance wordt hier niet gemaakt, het 30ha groot gebied...kan jij of ik nooit bezitten. Als wij,Fabricom, al dan niet genieten van dit waardevol stuk gebied, doet niet terzake: "dit is van ons" Onze Brugse overheid stapt mee met deze gedachte,macht weet elkaar te vinden. Wat het volk niet weet niet deert, weet men in de brugse paleizen. Mevrouw Boydens, jawel dezelfde dame, beweert dat het "gepeupel" genoeg tijd heeft gehad om bezwaren in te dienen. Ja, de mogelijkheid om te reageren heeft de Brugse bevolking gehad. Maar, verdomme wie weet waar Lappersfort,Ten Briele ligt. Zelfs Agalev wist,kende niet eens de site. Goed dat wij "hen" al hebben kunnen overtuigen van de zaak. "In de politiek is het niet verboden van mening te veranderen" stelt Marleen Ryelandt in de FET. Nee, Mevrouw Ryelandt het zijn alleen ezels die aan hun mening vasthouden.
Maar wij geven aan de Brugse bevolking brood en spelen, wij keizer zonder kleren roepen Brugge uit tot culturele hoofdstad van Europa.Zie het "gepeupel" dansen en owee hij die kritisch is; een cultuurbarbaar.
De stad is reeds lang niet meer van de Bruggelingen,ook het laatste stukje natuur wordt veroberd door geldgewin, macht en ja domheid.
En ja, wij lappersfonters hebben onze verantwoordelijkheid genomen; wij en samen -hoe langer hoe meer- met de Brugse bevolking zoeken wij, kennen wij de oplossing voor het mooie en waardevolle gebied. Het moet behouden blijven, integraal, als natuurgebied.
Daar gaan wij voor.
Daarom nog een ultieme oproep aan Fabricom,de Brugse bevolking en éénieder die dit gebied kent,waardeert en genegen is, laat je niet onbetuigd in deze om ons te steunen.
Hopelijk zijn jullie er morgen ook
groeten,
stijdbare groeten
lappersfront,
pat
en een grote groep Brugse mensen.