arch/ive/ief (2000 - 2005)

Wat er met die mensen in Nepal gebeurt is ons probleem niet.
by han Friday September 13, 2002 at 07:00 PM
han@indymedia.be

Een vijftigtal Nepalezen samen met de mensen van het Vluchtelingen Actie Komitee voerden actie tegen de deportatie van Nepalese vluchtelingen. Ze gingen aan het ministerie van Binnenlandse zaken om uitleg vragen. Ze kregen er te horen : "Wat er met die mensen in Nepal gebeurt is ons probleem niet."

Wat er met die mense...
dscn1557.jpg, image/jpeg, 350x262

Een vijftigtal Nepalezen samen met de mensen van Vluchtelingen Actie Komitee voerden actie tegen de deportatie van Nepalese vluchtelingen. Ze gingen aan het ministerie van Binnenlandse zaken om uitleg vragen. Ze kregen er te horen : "Wat er met die mensen in Nepal gebeurt is ons probleem niet."

Iets meer dan 50 Nepalezen voerden vandaag actie tegen de deportatie van hun landgenoten door de Belgische regering.
Ze trokken samen met een paar jongeren van Brugse Vluchtelingen Actie Komitee naar het ministerie van binnenlandse zaken. Een delegatie van de activisten werd ontvangen door een woordvoerder van het ministerie. Ook al drongen de Nepalezen er op aan dat ook wij mee binnen zouden kunnen, er mocht pers mee naar het onderhoud.
"De situatie in Nepal is niet zo heel erg, er zijn systematische vervolgingen." de Activisten hadden krantenkipsels bij die het tegendeel aantoonden. "Dat zijn allemaal geïsoleerde gevallen." was het antwoord van de woordvoer.
De mensen die worden gedeporteerd worden eenmaal terug in Nepal systematisch gearresteerd, wisten de activisten te vertellen.
"Dat is ons probleem niet" "Wij zijn niet verantwoordelijk voor wat er met hen in Nepal gebeurt." "Wij gaan de Nepalezen die in de gesloten centra blijven deporteren."

De Nepalezen plannen nu een actie aan het Parlement, daar dit een beslissing is die genomen werd door de regering.

.

aktieplatform voor nepalese vluchtelingen
by aktieplatform voor nepalese vluchtelingen Saturday September 14, 2002 at 08:35 AM

hoihoi,

eventjes kort: de aktie werd georganiseerd door het aktieplatform van Nepalese Vluchtelingen (http://www.NepaleseRefugees.tk), een samenraapsel van Nepalese Vluchtelingen en geïntereseerde Belgjes.

Het Vluchtelingen Aktie Komitee is van Gent.


Bye.