arch/ive/ief (2000 - 2005)

Actie tegen Amerikaans terrorisme : een oorlog op de lijken van 11/09
by han Wednesday September 11, 2002 at 09:47 PM
han@indymedia..be

11 september 2001 : Ze waren met iets meer dan 100 deze namiddag om aan de Amerikaanse ambassade actie te voeren tegen het terrorisme van Amerika. Ik sprak Peter Mertens aan van de jongeren beweging van de PVDA die me vertelde waarom ze precies vandaag uitkozen voor een dergelijke actie.

Peter Mertens, jongeren organisatie PVDA, initiatief nemer van de actie:

Onze belangrijkste reden om hier vandaag te zijn is een geluid te laten horen tegen de oorlog, we willen ingaan tegen het tromgeroffel van de oorlog.
Sinds 11 november 2001 hoor je enkel nog de stem ven de oorlog.
-Bush verhoogde het militaire budget met 300 miljard $.
-Overal zie je het racisme tegen de Islam opduiken
Die natie berijd zich voor op een oorlog met de gehele planeet. En in de media hoor je nog maar één stem, wij wilden vandaag eens een klok laten horen.

11 september staat eigenlijk symbool voor de oorlog die Bush ontketende. De oorlog tegen de terreur is slechts een voorwendsel. De plannen voor die oorlog lagen al lang klaar.
Enerzijds is de oorlog om de controle grondstoffen.
Venezuela - Colombia
Irak - Iran
Afghanistan - Tchetjienië
Het zijn niet toevalling allemaal landen waar olie is of waar belangrijke olie pijpen, doormoeten.
En dan is er de oorlog tegen alle landen die onafhankelijke koers willen varen. Dat USA militaire steun geven aan de de strijd tegen het verzet in Nepal en Filippijnen heeft niet alleen te maken met de strijd tegen de rebellen ter plaatste. De twee landen zijn strategische basissen tegen China.
Ze bouwen die oorlog op de lijken van 11 september.

Het is de eerste keer dan men zo openlijk een oorlog aankondigt. Bush die maakt gewoon een winkellijstje van de landen tegen wie ten oorlog wil trekken, iets dergelijks is nog nooit vertoond.

# han : Vinden jullie het gepast om vandaag actie te voeren tegen de USA. Jullie maken het jezelf toch wel heel erg moeilijk op een dag dat alle media overlopen van.....

# Peter : Ja het is zeker niet gemakkelijk, maar soms moet je tegen de stroom oproeien. Maar we vinden dat er mensen moeten zijn die die ander stem laten horen. We willen alle slachtoffers herdenken van het imperialisme.
We gooien inderdaad zeer bewust een steen in de kikkerpoel.