arch/ive/ief (2000 - 2005)

Lappersfront verliest rechtzaak
by Françoise Monday September 09, 2002 at 05:09 PM
fvermeersch@hotmail.com

De beslissing in de 'Zaak Lappersfort' is gevallen: de bezetters moeten het bos ontruimen.

In de zaak Lappersfort is deze middag de beslissing van de rechter bekendgemaakt. De bezetters moeten het bos binnen de 72 uur na de betekenis van het vonnis ontruimen. Ze krijgen 5 dagen om het bos leeg te maken. Daarnaast moeten ze een bezettingsvergoeding van 1 euro per dag per persoon betalen.

Straks komen de Lappersfronters bijeen om verdere acties te plannen. Meer nieuws volgt...

lappersfort blijft groen!
by gilles Monday September 09, 2002 at 08:22 PM

als het uiteindelijk zover komt en alle inspanningen lopen toch uit op een manu militari ontruiming van het lappersfortbos, dan hoop ik dat iedereen die begaan is met het bos vanover heel het land zijn werk laat liggen en meehelpt om te voorkomen dat het bos voorgoed vernietigt wordt. Bij de laatste betoging waren we met 600, wat veel te weinig is, Natuurpunt, Greenpeace, ALF, Agalev, anarchisten en milieu bewusten stap mee op voor het bos!
help mee de dwangsom te betalen en kom op de dag van de ontruiming uw ongenoegen uiten in de Brugse straten!

lappersfort groen!

voor iedereen
by filip Monday September 09, 2002 at 10:54 PM

Het is niet voor iedereen weggelegd om dit prachtig stuk bos in de kijker te plaatsen, nu wordt het meer dan tijd dat we allemaal gaan reageren, onze bezetters hebben nu alle steun nodig ook van jou. Kom eventjes vanuit je zetel en toon je protest. Manu militari is het meest simpelste wat men ook maar kan doen en bedenken, kijk wat er o.a. gebeurt is in Genua, willen we hieraan in Brugge allen medeplichtig zijn? Stort uw symbolische euro op 001-3811845-15 van het Lappersfortbosfonds en help waar je helpen kan.

Fabricom, watch out for the boomerang!
by Paul Brouyère Tuesday September 10, 2002 at 11:13 AM
Paul.Brouyere@pandora.be

Fabricom, watch out for the boomerang!
't Is welletjes geweest. Er is te weinig bos in Vlaanderen. Jullie zijn een belangrijke werkgever in Vlaanderen. Gaan jullie die voordeel-positie misbruiken? Net zoals jullie hernieuwbare energie tot nu toe de nek hebben omgewrongen? Ik weet niet exact welke links er tussen jullie en Tractebel bestaan, maar het is duidelijk dat jullie dezelfde filosofie aanhangen. Dat is geen compliment.

Dat jullie mensen werk verschaffen is een goede zaak. Maar de manier waarop jullie dat doen laat te wensen over. Ik ben wetenschappelijk tekenaar, met CAD. Langdurig werkloos, na vruchteloze pogingen om lokaal ecologisch aanvaardbaar technologisch werk te vinden. Na een opleiding (op eigen kosten) daaromtrent in het buitenland en mijn medewerking bij het opstarten van een ecologisch centrum werd ik door de RVA getrakteerd op uitsluiting, ecologische redenen konden niet worden weerhouden om niet beschikbaar te zijn voor de algemene arbeidsmarkt. Noch ecologie, noch hernieuwbare energie stonden in het woordenboek van RVA en VDAB. Ik volgde die opleiding in het buitenland op eigen kosten, omdat ik ervan overtuigd was dat bepaalde zaken grondig moesten veranderen. Daarvoor was ik ook werkloos, maar dat kwam doordat mijn geweten begon te werken nadat ik twee jaar als interim in verschillende bedrijven uit de zware industriële sectoren metaal en chemie heb gewerkt. Daarvoor volgde ik twee van drie jaren graduaat elektromechanica, met resultaten die ik zelf niet slecht kan noemen, daar zij boven de 70% stegen. Toch heb ik deze studies afgebroken, omdat ik mij niet van de indruk kon ontdoen dat wij werden klaargestoomd om klakkeloos orders 'van hogerhand' uit te voeren, zonder enige mogelijkheid van verweer, als wij het niet eens waren met genomen beslissingen.

Ik wil u vragen te beseffen dat u onderdeel bent van deze samenleving, en dat het niet volstaat mensen uit te sluiten zodra zij niet aan uw verwachtingen voldoen, temeer daar u er als grote werkgeversorganisatie voor zorgt dat mensen verplicht worden om u te dienen. Ik heb deze praktijken aan den lijve ondervonden. Ik schrijf deze tekst niet om u een kloot af te trekken. Maar er is te weinig bos, en ook u moet uw verantwoordelijkheid ten opzichte van de duurzame leefbaarheid van onze samenleving opnemen. Zoniet bent u niet waard zo hoog geschat te worden.

En o ja, ik heb het bos eenmaal bezocht, er staan grote eiken en beuken, er zouden ook amfibiën zijn. Dit bos verdient het om beschermd te worden. Vele bomen zijn dikker dan 30 cm, men heeft er boomhutten in gebouwd op tientallen meters boven de grond. Kunt u daar zomaar een kapvergunning voor krijgen?
Wie wil de waterkwaliteit van die beek eens onderzoeken, of is dat al gebeurd?

In de hoop op eindelijk eens een positieve evolutie,

Paul Brouyère, tekenaar en dromer, Brugge

P.S. Naar 't schijnt heeft Verhofstadt in Johannesburg gezegd dat er veel meer moet gebeuren om hernieuwbare energie ingang te doen vinden. Hebben jullie dat ook gehoord? Fabricom, praat eens met Verhofstadt. Die heeft er precies al iets van begrepen. Hoeveel moet de toekomst nog uitwijzen, maar ik zal niet bij de pakken blijven zitten...