arch/ive/ief (2000 - 2005)

Agalev dient klacht in tegen zichzelf
by Hahalev? Saturday September 07, 2002 at 12:36 PM

Het is zover. Absurditeit heeft een naam gekregen. Monty Python en Samuel Becket hebben hun meerdere gevonden. Terwijl Tavernier er nog altijd probeert achter te komen waarom al die "linkse radicalen" Nepal geen prille democratie noemen, terwijl Geysels nog altijd niet weet of je nu al dan niet een geweten nodig hebt in de politiek, dient Agalev klacht in tegen ... zichzelf.

Jawel, het kan. Vandaag zullen een hele rits Agalev'ers klacht indienen tegen Tavernier, Deleuze en Durant.
Dirk Holemans, Leen Laenens en Ludo Sannen hebben zich bereid getoond om naar hun plaatselijk politiekantoor te stappen om klacht neer te leggen tegen de Belgische regering wegens het voorbereiden van oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid. Leen Laenens keurde vorige week nog de levering van de minimi's aan Nepal goed en is daardoor zelf schuldig aan de voorbereiding van oorlogsmisdaden.
Hypocrisie is van alle tijden. Liegen en bedriegen horen nu eenmaal tot de geplogenheden van het politieke bedrijf, maar een partij die klacht indient tegen zichzelf hadden we nog niet gehad. Wij stellen voor dat Agalev dan maar meteen een voorstel indient om zichzelf af te schaffen.
Voor de rest kijken we natuurlijk ook uit naar 5 oktober. Samen met de fopgroenen over de prikkeldraad van Kleine Brogel klimmen, dat wordt fun. Benieuwd wie zijn broek zal scheuren?

Had je dan liever de CVP-methode?
by Stefaan Saturday September 07, 2002 at 01:16 PM

Bij de vorige regering was dit wel in alle stilte binnenskamers afgehandeld en had niemand er ooit iets over gehoord.

Had je dat dan liever?

Inderdaad
by Ludo Saturday September 07, 2002 at 01:35 PM

Stefaan heeft gelijk.
In zekere zin kan je zelfs stellen dat Agalev de democratie redt. Agalev haalt de politiek uit de achterkamers en verhindert zo de opkomst van een figuur als Pim Fortuyn die precies die heimelijke praktijken aanklaagde. Zonder de moed van Agalev was er niet eens een debat geweest over de wapenleveringen. Jawel, het vraagt moed om verantwoordelijkheid op te nemen. Het is toch zo makkelijk om aan de zijlijn te staan roepen. De actie tegen de kernwapens toont ook dat Agalev een zeer open en democratische partij is (wat je niet kan zeggen van al die kleinlinkse en anarchistische groupuscules). Leen Laenens kan het niet eens zijn met Tavernier en ze mag daar zelfs voor uit komen. Ik ben er gerust in dat deze moed en deze openheid bij de volgende verkiezingen zal beloond worden. En dan zal Agalev er in slagen om nog een beetje meer groene tinten aan het regeringsprogramma te geven. Hoeveel tinten hebben al die schreeuwers ooit al aan de regeringsprogramma's gegeven?

so what difference does it make?
by lux Saturday September 07, 2002 at 01:40 PM

...om dan nu OPENBAAR te horen dat ge compromissen MOET sluiten in den politiek
...en alles toch opnieuw BINNENSKAMERS te regelen...

hahahagalef
wateenlef
machtshonger
maaktdoofblind
envooraldDOM

Ik kan mij vergissen...
by christophe Saturday September 07, 2002 at 01:46 PM

maar bij mijn weten was het Louis Michel die het bericht over de wapenleveringen deed lekken. Het bericht kwam alvast vanop zijn kabinet. Misschien is Michel dus wel de echte redder van de democratie.

"IN DER DAAD"
by pat Saturday September 07, 2002 at 03:13 PM
mA.f@pandora.be

Ludo,
"Anarchistische groupuscules" ken ik niet.
Anarchistische bewegingen zijn er wel, en hebben dankzij of ondanks hun duidelijke keuzes soms de goedkeuring van "kleinlinkse...". Daar is niets verkeerd aan m'n inziens.
Wat Agalev betreft; je kunt moeilijk tegen wapenhandel zijn en toch verkopen. Je bent het niet, wapenhandelaar.
Als dan toch je "pa en ma of de familie" wapens verkopen, het een legale en noodzakelijke handel vinden...dan weet ik, ik verlaat het "ouderlijk huis".
Neen, niet makkelijk...onzekerheid, waar zal ik de nacht doorbrengen, hoe zal ik overleven, maar...ik heb m'n vertouwen, het vertrouwen, ik blijf dit houden, kan erop steunen.
Misschien kan alléén maar een anarchistische inborst hierop steunen, vertrouwen.Agalev, hoe mooi ze soms is, laat moeders' rokken niet los.
Jammer het had een mooie liaison kunnen zijn.
strijdbare groeten
pat

Moed
by KaM Saturday September 07, 2002 at 03:16 PM

,,In zekere zin kan je zelfs stellen dat Agalev de democratie redt. Agalev haalt de politiek uit de achterkamers en verhindert zo de opkomst van een figuur als Pim Fortuyn die precies die heimelijke praktijken aanklaagde. Zonder de moed van Agalev was er niet eens een debat geweest over de wapenleveringen,,

Hoe moedig was mevrouw Aelvoet toen de beslissing werd genomen die wapens te leveren? Hoe moedig was mevrouw Aelvoet toen de beslissing werd genomen en die beslissing uitlekte (via Michel) naar de media? Ik was er niet bij. Ik was aan het bellen,enz .... Wat agalev nu aan het doen is heeft niets te maken met het redden van de democratie maar alles met het redden van hun gezicht. Wat ik kan begrijpen.

Ze redden gewoon wat er te redden valt. Niets dus in dit geval behalve hun ,imago en uitstraling,. Vertel maar aan de mensen in Nepal dat er dankzij agalev een ,debat, werd gehouden. Eerst blablabla en dan boemboemboem. Trouwens bestaat er in Vlaanderen geen partij die Vlaams Blok noemt? Wat zever je dan over Fortuyn?

,,De actie tegen de kernwapens toont ook dat Agalev een zeer open en democratische partij is (wat je niet kan zeggen van al die kleinlinkse en anarchistische groupuscules).,,

Je weet niet waar je over spreekt, ik neem aan dat je geen lid bent van zo'n organisatie. Ik zie dus ook niet in hoe je daarover een oordeel kan formuleren. Ik bemoei me ook niet met de interne keuken van agalev en ik spreek me er ook niet over uit. Het kan mij of de mensen in Nepal geen barst of agalev al dan niet een democratische partij is. De resultaten tellen en das wat agalev betreft niet al te vet.

Groeten.

taarten aub
by manu Saturday September 07, 2002 at 05:22 PM

voorstel:

kom op 5 okt allemaal af met een lekkere (verse) slagroomtaart en kies iemand uit die een agalev t-shirt aan heeft, de mijne staat al in de frigo

flopper de flop doet de groene kabouter
by sven meyntjens Saturday September 07, 2002 at 05:23 PM

Als Agalev dan toch zo democratisch is waarom hebben ze dan niet overlegd over de wapenleveringen met hun pacifistische achterban.Nee die moeten het achteraf horen.
Van agalev'ers krijg ik nu al te horen dat het een foutje was op het parcours en dat de administratie dat wel niet goed zal opgevolgd hebben, enz. ... . Hahaha, le nouweau CVP est arrivé.
Liever een kleinlinks molecuul dan een principeloze windhaan.

Inderdaad
by Stefaan Saturday September 07, 2002 at 11:12 PM

Ludo heeft gelijk.
In zekere zin kan je zelfs stellen dat Bush de democratie redt. Bush haalt de politiek uit de achterkamers en verhindert zo de opkomst van een figuur als Buchanan die precies die heimelijke praktijken aanklaagde. Zonder de moed van Bush was er niet eens een debat geweest over de oorlog. Jawel, het vraagt moed om verantwoordelijkheid op te nemen. Het is toch zo makkelijk om aan de zijlijn te staan roepen. De acties tegen het terrorisme tonen ook dat de USA een zeer open en democratische samenleving is (wat je niet kan zeggen van al die kleinlinkse en anarchistische groupuscules). Colin Powell kan het niet eens zijn met Bush en hij mag daar zelfs voor uit komen. Ik ben er gerust in dat deze moed en deze openheid bij de volgende verkiezingen zal beloond worden. En dan zal Bush er in slagen om nog een beetje meer kakigroene tinten aan het regeringsprogramma te geven. Hoeveel tinten hebben al die schreeuwers ooit al aan de regeringsprogramma's gegeven?

Agalev=Anders Gaan Leveren
by Riet Dhont Sunday September 08, 2002 at 11:00 AM
riet.dhont@swing.be

Inderdaad, het was buitengewoon hypocriet, ook in Brussel op de klachtendag. Verschillende Agalev gemeenteraadsleden namen deel aan de klachtendag. En telkens hetzelfde antwoord:' Ja, we moeten in de regering blijven, we hebben nog zo'n belangrijke dossiers af te werken.' En het stemmen voor de oorlog tegen de armen? Is dit dan geen belangrijk dossier?' Ja, maar moesten wij niet in de regering zitten, dan hadden de liberalen volledig het spel vrij...' En wat zullen jullie dan als morgen wordt gestemd om de USA ( Unites State of Agressions) te helpen in hun oorlog tegen Irak? ' Ja, dat wordt een pijnlijke zaak, misschien moeten we dan wel uit de regering, dat is nu nog niet aan de orde van de dag...' Overal hoor je hetzelfde antwoord: Belangrijke dossiers moeten worden afgewerkt.... al of niet voor oorlog stemmen is een dossier, maar er is nog heel wat anders.
We staan voor zeer belangrijke momenten: de 100 jarige oorlog, gestart in de Golf, in 1991, verdergezet in Joegoslavië,in Afganistan, in Palestina,en binnekort in Irak... Laat één stem horen: neen aan het terrorisme van Bush en co, kom naar de USA ambassade, op 11 september, om 17u.

taart!
by wouwie Sunday September 08, 2002 at 12:34 PM

In ieder geval weer een schitterend staaltje van politieke hypocresie....
Maar ik voorspel in ieder geval dat die mannen en vrouwen van hahalev serjuus op hun bakkes zullen krijgen bij de volgende bollekeskleuring...
Hierbij roep ik dan ook iedereen op om zoals reeds hierboven stond: TAAAAAAARTEEEEEEEEEEN die mannen!!!!

NEVER TRUST A POLITICIAN!!!!!

Agalev
by guido Sunday September 08, 2002 at 01:31 PM

Het is wel Agalev die de behandeling van het Mox-dossier heeft kunnen uitstellen. Aan de andere kant van de oceaan zijn ze daar niet blij mee.

Zwarte zondag kwam na een regeringsval over wapenleveringen.

Zijn er hier voorstanders van een nieuwe zwarte zondag?

"Groenen en liberalen staan in dit dossier lijnrecht tegenover elkaar."
"Na de discussie over de wapenverkoop aan Nepal lijkt het niet wenselijk om de gemoederen binnen de regering opnieuw te doen oplaaien. Het MOX-dossier dient zich volgens ingewijden bovendien een heel stuk ingewikkelder aan."
DS,5-9-02

Ik heb hier op deze site ook al goed zitten afgeven op Agalev maar had beter afgegeven op Louis Michel en zijn vrienden bij FN.

vergeten
by guido Sunday September 08, 2002 at 01:32 PM

Vegeten.
Verdeel en heers.
Verdeel de mensen door hun visie over Agalev en heers door zelf buiten schot te blijven.
Deze truc werkt altijd.