arch/ive/ief (2000 - 2005)

De oorlogsspelletjes van Bush en Blair
by Ben Saturday September 07, 2002 at 12:16 PM

Bush en Blair gedragen zich als spelende schooljongens. Maar ze spelen wel met vuur, met het geld van de mensen en met vele mensenlevens... Het heeft er alle schijn van dat hun ware motieven liggen in het scheeftrekken van de wereldeconomie en van de energiebevoorrading van Europa. "Wie niet met Europa is, die is tegen Europa".

Bush en Blair gedragen zich als spelende schooljongens. Maar ze spelen wel met vuur, met het geld van de mensen en met vele mensenlevens...

Bush trekt de hele wereldeconomie scheef en naar beneden. Zijn onbekwaamheid om het Amerikaanse volk naar gezondheid, veiligheid en voorspoed te leiden, camoufleert hij achter spektakel met gespierde taal en bommen en granaten. Daarvoor zoekt hij één na één andere min of meer weerloze slachtoffers op de wereldkaart, maar liefst wel daar op de kaart, waar toevallig petroleum zit. Dat is in één moeite meegenomen, en wie weet, indien het lukt om met geweld en veel geld de regimes daar zo klein en mak te krijgen dat zij zijn claim op hun olie niet meer kunnen weigeren, .. ja dan wordt toch de hele rekening daarmee vereffend...

Toevallig ligt zijn operatieterrein aan de Zuid-Oost flank van Europa, en aan het Zuid-Westen van Rusland. Politiek bekeken dus komt het erop aan de mogelijke invloedsfeer van Europa en Rusland naar het zuiden af te grendelen, zeker indien die twee in de toekomst zich nog zouden aaneen sluiten ook. Met zo'n virtueel argument kan Bush China dan ook weer wat beïnvloeden in zijn stemming op de Veiligheidsraad.

Afghanistan ligt intussen al aan zijn voeten, die slag is binnen, de wereldopinie heeft zijn 'nobele motieven om de as van het kwaad te verdelgen' mooi geslikt, dus dat is binnenkort dik in orde voor die oliepijpleiding. Nu liefst ook nog wat chaos in Irak veroorzaken, eerst weer wat stoken, de wereld zal de nobele motieven misschien nog een tweede keer slikken, en dan in de zelf gemaakte brokstukken graaien en zorgen dat je de eerste bij de oliekranen bent. Meer moet dat niet zijn, meneer.

Intussen kan je nog meer goedkope (want in eigen beheer elders geroofbouwde) olie naar de VS slepen en verbranden en er de lucht mee vervuilen. Dat de prijzen voor de anderen omhoog gaan kan alleen maar de concurrentie nog wat vergemakkelijken. Als Europa of Rusland geen claim kan leggen op de olievelden aan de Zuid flank (daar waar Bush toevallig 'orde op zaken' wil stellen) en Amerika kan dat wel, welja dan is vooral Europa toch weer mooi wat afhankelijker gemaakt, niet?

De valse Britten spelen dit spelletje graag mee, want eigenlijk willen ze nog een tijdje hun tanende glorietijd van wereldmacht rekken liever dan in een Europees continentaal verband te stappen. Bovendien hebben ze hun Noordzee-olie, en rekenen ze erop om samen met de Amerikanen als eerste bij de kranen van Irak te geraken.

Misschien gaan die twee schooljongens als het zover is nog wel samen ruzieën om de buit. Op dat moment zal het weer zowel voor de één als voor de ander van belang zijn om de Europese gunst binnen te halen.

Europa zou best nu reeds op voorhand de Britten eens en voor altijd voor de duidelijke keuze stellen: ofwel zijn jullie mét Europa, ofwel tegen. Als jullie niet met Europa zijn, dan zijn jullie tegen. Dan zijn al jullie' consultants' en adviseurs hier op het continent verdacht en niet meer welkom. Dan is jullie deelname in het Echelon afluistercomplex dat jullie wel met de Amerikanen delen, maar niet met Europa, een duidelijk teken van jullie onbetrouwbaarheid en mogelijk slechte bedoelingen ten overstaan van ons Europeanen van het continent. En anders is jullie eigengereid optreden in het Midden-Oosten een zware veroordeling en terechtwijzing waard. Je kan niet van twee walletjes blijven eten, Europees subsidiegeld en onderzoeksfondsen opstrijken en toch overal stokken in de wielen steken van elk degelijk Europees beleid.

Royal Dutch Shell
by KaM Saturday September 07, 2002 at 12:49 PM

Het is een beetje oneerlijk om alle schuld op de britten te steken. Andere europese landen zijn even erg. Waarom zijn de Fransen en Duitsers zo tegen een oorlog? Waarom zijn de Russen tegen een oorlog? Omdat ze tegen geweld zijn? Omdat ze symphatie hebben voor het Iraakse volk? Ik denk het niet. Saddam zal zolang hij aan de macht is de Britse en Amerikaanse oliebelangen in de regio proberen te saboteren. Ze hebben er dus alle belang bij hem te verwijderen. Bij de Fransen en andere europeanen ligt dat anders. Saddam is wel bereid om met hen handel te drijven. Zij hebben er dus geen belang in om een nieuw regime in Irak te installeren. Irak (Saddam dus) heeft een aantal weken geleden een contract van 40 miljard dollar afgesloten met de Russen. Als de Amerikanen Saddam om zeep helpen kunnen de Russen fluiten naar hun 40 miljard want dan zullen de amerikanen met het geld gaan lopen. Het is dus vrij logisch dat ze tegen een oorlog zijn. Saddam heeft nog een aantal miljarden schuld bij de Franse overheid, als Saddam weg is kunnen ze ook naar dat geld fluiten. De Fransen hebben goede relaties met Saddam. Voor het embargo was hij één van de trouwste klanten van hun wapenindustrie. Saddam koopt Franse (en Russische wapens) een door de vs en vk ,gesteund, regime zal Britse en Amerikaanse wapens kopen (zoals de andere golfstaten dat nu al doen.) De positie van continentaal europa is dus een beetje hypocriet.

ps. Waarom steunen de nederlanders nu plotseling de britten en amerikanen? Zou dat mischien komen omdat Shell (één van de grootste multinationals ter wereld) 50% Brits en 50% Nederlands is. De oranjes zouden trouwens één van de grootste aandeelhouders van shell zijn. Wie heeft ook al weer de Bildenberg? groep (of zoiets) opgericht?

KaM heeft gelijk
by guido Saturday September 07, 2002 at 01:09 PM

Ja, men zou zich beter beginnen afvragen wie er achter Bush en Blair staat.
Nadat Blair van bij Bush komt, dit weekend, gaat hij eerst naar de Koningin en dan naar het parlement.
Bush Sr, Cheney, John Major en de Queen waren erbij in Koeweit voor de 10e verjaardag van de golfoorlog.
En de oorlog is al begonnen. Kijk maar naar de biombardementen die men doet in het Zuiden en het Oosten.
Kwestie van te kijken hoe gedoctrineerd de publieke opinie al is?

Ik lees elke dag de Amerikaanse pers en daar wodrt de laatste vier maand constant dezelfde boodschap herhaald.
Irak, Saddam, vernietigingswapens.
Alle landen zeggen dat de VN zijn toestemming moet geven.
Gisteren hebben inspecteurs van de VN gezegd dat ze gezien hebben op satellietfoto's dat Irak sites bouwt die een dubbele functie kunnen hebben. Ze zouden daar nu graag inspecteurs naartoe zenden. We weten allemaal hoe dat verhaaltje zal aflopen.

Bilderberg is één van de groepjes. Skull and Bones is een ander groepje. Council on Foreign affairs is een denktank voor Amerikaanse buitenlandse politiek. Ze hebben een tekstje van 15 blz. geschreven, waarom de VS unilateraal moet gaan!

Ik heb nog steeds niet door of de groepjes van machthebbers tegen mekaar bezig zijn of dat ze samen de kruistochten gaan afmaken.
Je moet maar eens naar een kaart van Palestina bekijken van 3000 jaar geleden.

In Amerika zijn er veel minder moslims dan in Europa. Ze hebebn daar ook minder last van extreem-rechtse politieke partijen. De Arabieren gaan ecght niet blij zijn als Irak gebombardeeerd wordt. Nu zijn de VS en de UK hen aan het ophitsen, op een bepaald moment gaat dat ontploffen, benieuwd wat de gevolgen zijn.

info betrokkenheid Bush & CIA
by Mark Metzelaar Saturday September 07, 2002 at 01:38 PM
mailing_mark@yahoo.com

Heb wat moeite met artikelen die vervolgens van indexen verdwijnen.

Rechtstreekse toegang, met de mogelijkheid om weer naar andere artikelen en sites gelinkt te worden:

Bewijs tegen Bush & CIA begint zich te sluiten
http://www.indymedia.nl/nl/2002/09/6222.shtml

Overigens is in een vervolgartikel te lezen dat John Major, voormalig premier G.B., ook bij de Carlyle group van pa Bush betrokken is.
(militaire VIP investeringsfirma voor o.a. Bush sr, James Baker, Bin Laden, John Major)