arch/ive/ief (2000 - 2005)

Meer dan 500 betogen voor het Lappersfortbos.
by han Wednesday September 04, 2002 at 05:13 PM

Morgen moeten de bezetters van het lapperfortbos voor de rechtban verschijnen. Fabricom dat het bos nu al ongeveer 30 jaar liet braakliggen eist immers van de bezetters 2.200 € bezettersvergoeding per dag. Ondertussen kunnen de bezetters rekenen op steeds meer steun.

Met meer dan 500 waren ze vandaag om hun steun te betuigen aan de bezetters van het Brugse lappersfort bos. Eén jaar en één maand bezetten zijn nu het bos. De Lijn wilde er een grote parking van maken, maar dat plan werd al opgedoekt, nu wil men er een weg doorheen leggen voor de omsluiting van Brugge.

Fabricom dat het bos al dertig jaar liet braakliggen riekt geld en wil dat het bos ontruimd wordt. Indien de bezetters hun zin krijgen wordt het bos immers natuurgebied en dan is de grondpseculatie van fabricom een maat voor niets geweest.
Men eist 2.200 € per dag van bezetters indien ze hun bezetting verder zetten, morgen moet de rechtbank daar uitspraak over doen. De bezetters kondigen alvast aan dat ze hun bezetting verder zullen zetten wat de rechtbank ook beslist. Zij willen dat het bos op de gewestplannen wordt ingeschreven als natuurgebied.
De bezetters trekken morgen ochtend naar de rechtbank en vragen opdat men zou blijven steunen de komenden dagen. Ze voelen zich alvast enrom gesteund door de meer dan 500 mensen die vandaag op een zeer geanimeerde manier door Brugge trokken.

Een volledig verslag van de acties volgt.