arch/ive/ief (2000 - 2005)

Philippe delft het onderspit in de zevende dag.
by Guido Sunday September 01, 2002 at 07:24 PM

Daarnet het nieuws van 18u00 op de VRT gezien en daarin kwam er een stukje voor van het debat tussen Abdu Jahjah en DeWinter. Deze laatste heeft de studio voortijdig verlaten. Iemand de ganse uitzending gezien?

Daarnet het nieuws van 18u00 op de VRT gezien en daarin kwam er een stukje voor van het debat tussen Abdu Jahjah en DeWinter. Deze laatste heeft de studio voortijdig verlaten.

Ik heb het debat niet gezien wegens geen TV maar op een bepaald moment werd er aan een journalist van de Knack gevraagd wat hij vond van het debat en die heeft toen zwaar uitgehaald naar DeWinter. Dat het intellectueel niet moeilijk is om te winnen tegen DeWinter.
Kan iemand hier meer over vertellen?

debat wordt rond 23 u heruitgezonden
by jpe Sunday September 01, 2002 at 08:50 PM

Dan kan je het opnemen of bekijken Guido. Ga ik ook proberen doen. Was wel goedkoop van de mhr van Knack; de winter voor dom (daar kwam het op neer) uitmaken. Dom is ie niet. Getuige de show die ie weer opvoerde. Maar Abou Jahjah zat er wel stukken kalmer, waardiger enzoverder bij in fragment dat journaals lieten zien.

Domme massamedia
by Cas Sunday September 01, 2002 at 09:30 PM

Die kerel van Knack heeft vooral de domheid van de massamedia en de establisment laten zien. Door Blokkers gewoon als dom af te schilderen ("het is niet zo moeilijk om het intelellectueel van de winter te halen", daar kwam zijn samenvatting op neer, terwijl dezelfde media en politici er al twintig jaar geen antwoord kunnen op bieden) maken ze nog steeds dezelfde kapitale fouten. Wat er ook zij van Jahjah, hij is momenteel de enige die niet in de debatvallen van extreem-rechts trapt en zowat de eerste die er antwoord op kan bieden.

Hij heeft zich wel de woede van de zionisten op de nek gehaald (zie http://www.arabeuropean.org), maar het is altijd gevaarlijk om kritisch te zijn ... Respect voor de man!

Een autochtoon medemens

vergeten
by guido Sunday September 01, 2002 at 09:39 PM

Ik heb geen TV en ken ook niemand in mijn vriendenkring met een TV.
Zat toen bij familie.
Wat ik me wel herinner is dat Dewinter begon over Arabisch als vierde landstaal en moskeeën, sluiers voor Westerse vrouwen; verbod op varkensvlees,... En toen werd hij onderbroken.
Kan iemand hier een klein artikel over schrijven, voor de mensen die geen TV hebben?
Het is precies normaal dat je een TV hebt.

Waarom?
by KaM Sunday September 01, 2002 at 10:06 PM

Ik denk dat de arbeiders van FN wel allemaal een TV hebben, Guido. Kunnen nu mischien zelfs een nieuwe of een (nog) grotere kopen. :)

Het enigste antwoord die het establishment heeft op de opmars van het blok is het uitkramen van dergelijk gezever. Waarom? Gezever kost niets en verandert niets aan de situatie. In Antwerpen (de rijkste stad van Vlaanderen met zijn haven en diamanten) moet alles en iedereen besparen. Sociale maatregelen worden afgebouwd. Wijken verkommeren... Tegelijkertijd besteed men miljarden aan prestigeprojecten die vooral ten goede komen aan toeristen en zakenlui (en de lokale middenstand) . Als je op die manier denkt de opmars van het blok te stoppen.

Ik weet niet of Abou Jahjah wel zo te vertrouwen is. Ok hij oogt sereen en kalm, zegt soms zinnige dingen (in het openbaar). Ik vraag me af of hij is wie hij zegt te zijn. En neen ik word niet betaalt door de Mossad om dit te schrijven. Komt mischien nog. :)

Groeten.

Verdachtmakingen
by christophe c. Sunday September 01, 2002 at 10:20 PM

Ik hou niet van dat soort verdachtmakingen, KaM.
Je maakt gewoon gebruik van de stemmingmakerij rond de islam en de migranten om AEL in een slecht daglicht te zetten. Na 11 september wordt iedere radicale stem verdacht gemaakt. Als we daar hier ook nog eens gaan aan meedoen.
Geef gerust kritiek op wat AEL zegt of doet, maar begin niet te insinueren. Daar heeft niemand een boodschap aan.

de afgang van Dewinter
by lievendeflandre Sunday September 01, 2002 at 10:30 PM
lievendeflandre2001@yahoo.com

Het was heerlijk om zien hoe Dewinter met een paar rake woorden de grond werd ingeboord door Jahjah en Joël Deceulenere. De Brugse Antwerpenaar verloor zijn zelfbeheersing en vluchtte de studio uit terwijl hij mompelde dat het een schande was dat de derde grootste partij van Vlaanderen zo werd vernederd. Subliem!

Stuut Paul Goossens en de architekten van het cordon sanitaire op vervroegd pensioen naar Toscane. Ze kunnen daar aan de rand van hun zwembad blijven verder lullen over mei '68 en het schandelijke onderbuikracisme.
Het Blok bestaat uit een stel ongeschoolde, bange, humorloze, gefrustreerde en ziekelijke dorpsidioten met de intelligentie van een gemiddelde fruitvlieg. Het is de verdomde plicht van de pers om hen te ontmaskeren en te herleiden tot wat ze eindelijk zijn. Oude mannen met oogkleppen op die heimwee hebben naar oom Adolf.

Niet de eerste keer
by Libby Sunday September 01, 2002 at 10:40 PM

Het is niet de eerste keer dat Dyab Abou jahjah Filip De Winter inmaakt tijdens een debat.
Dit zegt niet alleen veel over Dyab, je moet het maar doen hé, iemand waarvan zogezegd niemand het kan halen in een debat zo ver krijgen dat hij alleen nog kan schelden en zichzelf belachelijk maken. En dan nog in een taal die hij weliswaar perfect beheerst maar niet zijn moedertaal is.

Dit zegt ook veel over de Vlaamse politici, waarvan, met uitzondering van Karel De gucht bij benadering, niemand het ooit van De Winter haalde.
Dus of wel zijn het stuk voor stuk idioten, ofwel, en daar gaat mijn vermoeden naar uit, willen ze het niet.

Messias
by KaM Sunday September 01, 2002 at 10:44 PM

Ik stel hem toch niet in een slecht daglicht? Ik heb gewoon een paar vragen da's alles. We moeten hem gewoon nog niet heilig verklaren omdat hij een debatje gewonnen heeft tegen Flupke. Ik geef gewoon een beetje tegengas. Het lijkt wel of hij voor velen de nieuwe messias is geworden. Radicaal is niet per defenitie goed. Hij heeft nog altijd de aanslagen van 11 september niet afgekeurd. Of vergis ik me?
Wat is zijn mening over zelfmoordaanslagen in israel? Kun jij me daar iets over vertellen?

bullshit
by Stijn Daenens Sunday September 01, 2002 at 11:00 PM
Stijne@pandora.be

Die twee zijn beiden homophoob.. en een politiek debat die geleid wordt door een cd&v'er... wat een onpartijdigheid moet dat niet zijn, en sorry maar ik heb echt geen zin om alle crap op die gebrainwashte tv stations te geloven.

Pfff
by christophe Sunday September 01, 2002 at 11:03 PM

Je insinueert wel iets. Door de twee vragen die je stelt, insinueer je dat Abou Jahjah een fundamentalist is.
Hij heeft al heel vaak uitgelegd wat zijn mening is over de aanslagen van 11 september. Ik heb er ooit een lang artikel over geschreven. Pak zijn woorden en bekritiseer ze als je dat persé wil, maar probeer hem niet voortdurend verdacht te maken. Met een autochtoon die wat radicale dingen zegt, doe je dat toch ook niet?

Fundamentalist? Heb ik niet gezegd.
by KaM Sunday September 01, 2002 at 11:43 PM

Knack:

U zou het goed kunnen vinden met Alexandra Colen: Vrouwen horen aan de haard.

Abou Jahjah: Het is niet omdat het Vlaams Blok een racistische en fascistische partij is, dat ze niet op een aantal punten gelijk kan hebben.

Tja Welke punten? Ze hebben er een 70tig tal geloof ik.


Ik zou dat een keertje moeten zeggen, je zou nogal wat horen. Maar nu is dat blijkbaar geen probleem. Als een autochtoon ,radicale, dingen zegt die me niet aanstaan zeg ik dat ook. Hij is niet echt duidelijk met zijn veroordeling van de aanslagen (om het vriendelijk uit te drukken) maar goed dat is blijkbaar ook geen probleem. Nu, ik heb daar wel een probleem mee. Wat vindt hij van Hamas? Weet jij het? Ik niet.

amai
by stijn Tuesday September 03, 2002 at 09:34 AM

Wow, u aangevallen voelen door een commerciële journalist, wat een karakter... en mensen blijven maar op die nazi stemmen, ongelofelijk