arch/ive/ief (2000 - 2005)

Sommige journalisten en politici zouden beter eens naar Nepal gaan.
by han Thursday August 29, 2002 at 01:31 AM
han@indymedia.be

Brussel 28.08.2002, actie aan de ambassade van Nepal "In Nepal sterven mensen van de honger, maar ze kopen wapens om het volk te onderdrukken." "Vandaag maakt de Belgische regering zich mee verantwoordelijk voor de moord op het Nepalese volk."


Tijdens de actie aan de ambassade van Nepal namen verschillende mensen het woord. Dit is een korte mix .... van de toespraken van de mensen van Nepalese Progressieve forum.

Hoe kunnen de Maoisten dan terroristen zijn? Ze zijn met miljoenen die opkomen tegen de dictatuur. Dis is een volksoorlog, dit is een volksopstand.
Het Britse Office of Foreign affairs verklaarde over de opstand in Nepal, dat er geen enkele band was met enig terroristisch netwerk.
Hoe kunnen dit terroristen zijn? De Maoisten belegden op 7 september 2001 overal grote volksvergaderingen. Meer dan 5 miljoen mensen namen daar aan deel. In Nepal is er een democratische volksopstand bezig, en als men de democratie wil steunen dan moet men de opstand steunen.

Volgens sommigen zou de huidige regering een prille democratie zijn. Maar de basisrechten zijn er onbestaande.
De vrouwen hebben in Nepal niet eens het recht om iets te bezitten, en als ze een stuk grond erven mogen ze de oogst niet verkopen. Is dat de democratie?
Al meer dan 5.000 mensen werden gedood door leger en politie, is dat de democratie?
De politiek klasse verkeert in Nepal in een diepe krisis. En nu willen ze de staat van beleg opheffen. Zelfs de partij van de eerste minister was tegen die staat van beleg. Er is helemaal geen democratie in Nepal. Het beetje democratie dat er was is na de opstand in '90 is volledig opgeheven. Waarom is er anders een opstand.

De eerste minister van Nepal is de hond van Bush en Blair. Zoals Marcos dat was op de Filipijnen, zoals de Sha dat was in Iraan. Hij verkoopt het land volledig uit aan de multinationals terwijl het volk sterft van de honger. Maar net zoals Marcos en de Sha zal de eerste minister moeten vertrekken, hij moet het land uit.
Als hij de steun van het volk heeft zoals sommigen beweren, waarom heeft dan schrik van de Assemblee waar de Maoisten om vragen? Waarom gaat hij dan niet naar het volk,.... waarom heeft hij dan nog een 5.500 extra mitrailleurs nodig?
Ze hebben alleen de steun van het imperialisme.

Sommige journalisten en politici zouden beter eens naar Nepal gaan. Ze zouden beter eens met de boeren gaan praten, ze zouden beter eens met het volk gaan praten. Als ze dat eens zouden doen zouden ze wel een ander verhaal vertellen.

Vandaag maakt de Belgische regering zich mee verantwoordelijk voor de moord op het Nepalese volk.

.