arch/ive/ief (2000 - 2005)

De volksopstand in Nepal wordt natuurlijk niet gevoerd door 5000 terroristen.
by han Thursday August 29, 2002 at 12:22 AM
han@indymedia.be

Brussel 28.08.2002, actie aan de ambassade van Nepal Tiwari Arjun Babu "Jullie eerste minister is ofwel een grappenmaker ofwel een gewiekste leugenaar. Maar het zullen weer eens de gewone mensen zijn die het slachtoffer worden van die wapens."

Wij komen hier protesteren omdat onze eerste minister hier op bezoek is. Hij komt naar hier om steun te vragen voor zijn oorlog. Wij komen protesteren tegen die wapenleveringen, daar gaan veel mensen door sterven. Die wapens gaan het leven kosten aan vele onschuldige mensen.

5.000 terroristen ??
Wij willen vrijheid en geen terreur. Wij zijn Bin laden niet hé, wij zijn geen terroristen. Als ze ons terroristen noemen dan is dat omdat ze hetzelfde spoor volgen van Bush. Volgens Bush is iedereen die zich verzet een terrorist.
En weer eens zal het volk het slachtoffer worden. De maoïsten dat zijn geen terroristen, ze willen vrijheid, ze willen het volk vooruit helpen.

De opstand in Nepal word natuurlijk niet gevoerd door 5.000 mensen, hoe kan je nu zo een stomme dingen zeggen. Het leger dat gesteund wordt door Bush kan die Maoïsten niet de baas. Indien ze maar met 5.000 zouden zijn, dan was dat al lang gedaan geweest. Het is gewoon belachelijk om dergelijke dingen te beweren. Er werden al meer dan 5.000 mensen door het leger vermoord en er zitten duizenden mensen in de gevangenis.

De democratie steunen.
Ja als de Belgische en Europese regeringen de democratie in Nepal willen steunen moeten ze dat zeker doen. Maar dan zijn ze bij de eerste minister wel aan wel aan het verkeerde adres.
In Nepal werd het parlement naar huis gestuurd. In dat parlement zaten bovendien enkel mensen van hogere kaste (we hebben in Nepal een soort van kasten systeem), de koning is de enige die controle heeft over het leger, kranten werden verboden, journalisten zitten in de gevangenis, .... hoe kan je nu zo iets een democratie noemen. Het lijkt me ook een zeer vreemde manier om een democratie te steunen door er wapens aan te leveren.
Na de opstand in 1990 was er een begin van democratie, maar ze is helemaal in elkaar gestort. Vandaag is gewoon staatsterreur, ik ken daar echt geen ander woord voor. Ze kunnen zo maar iemand arresteren, zonder een reden te geven, en zo zitten er duizenden mensen in de gevangenis..


.