arch/ive/ief (2000 - 2005)

Mijn vriend is geen terrorist, hij strijd voor rechtvaardigheid.
by han Wednesday August 28, 2002 at 11:45 PM
han@indymedia.be

Brussel 29.08.2002, actie aan de ambassade van Nepal Talitha is een Belgisch meisje, haar vriend is Nepalees. Ze staat voor 100% achter de strijd van haar vriend, en kan er niet bij dat onze eerste minister hem een terrorist noemt.

Als Belgische voel ik me verplicht hier vandaag te zijn.
Ze vechten voor basis zaken. Wij kunnen ons hier niet voorstellen dat je daarvoor moet vechten: voldoende eten, drinken, onderwijs,.... gewone basis dingen die wij hier zo vanzelfsprekend vinden.
Het is moeilijk voor iemand in België om te begrijpen wat dat is, België is één van de rijkste landen ter wereld en Nepal is één van de armste landen. Ik sta echt wel volledig achter hun strijd.
Natuurlijk dat er slachtoffers vallen, het is daar oorlog, en dan vallen er slachtoffers.
Maar zijn het terroristen omdat ze vechten voor die basisrechten? Neen mijn vriend is geen terrorist.
Er gebeuren natuurlijk ook vreselijke dingen, in een oorlog gebeuren er vreselijke dingen, maar deze mensen hier die zijn daar tegen.

Ik begrijp dat niet dat een eerste minister zo maar zegt dat het om 5.000 terroristen gaat. Of die man kent er niets van of hij staat te liegen. Het probleem is natuurlijk dat zo weinig mensen de realiteit van dat land kennen.

Ik zou graag eens met mijn vriend naar Nepal gaan, maar dat is gewoon onmogelijk. Mijn vriend die heeft natuurlijk heimwee, maar terug gaan naar Nepal is nu gewoon geen optie. Ze hebben ook hoe langer hoe meer schrik van de Belgische regering. Nu sturen ze vluchtelingen terug naar Nepal die dan daar in de gevangenis belanden.


.