arch/ive/ief (2000 - 2005)

Nepalees vertelt : Mijn vriend werd vermoord door de politie
by han Wednesday August 28, 2002 at 10:22 PM
han@indymedia.be

Brussel 29.08.2002, actie aan de ambassade van Nepal Op de tram naar de actie aan de ambassade had ik een een eerste gesprek met één van de deelnemers. Het was in gebroken Engels ....

Waarom ik naar de actie ga?
Ik heb een vriend die vermoord is door de politie. De politie kwam naar het dorp en later vonden we zijn lijk terug in een ziekenhuis. De politie beweert dat ze mijn vriend nooit hebben gearresteerd.
Daarom kom ik protesteren tegen de komst van de eerste minister van Nepal naar Brussel. Ik begrijp niet dat ze aan een dergelijk regime wapens willen verkopen.

Of de Maoïsten terroristen zijn?
Ja sinds 11.09 is iedereen die zich verzet een terrorist geworden. Maar sinds diezelfde datum is de regering in Nepal nog driester beginnen ageren. Ze hadden het akkoord van Bush en nu ook Europa blijkbaar. In Nepal zijn de regering de terroristen, ze hebben zelf zelfs het parlement naar huis gestuurd.

Neen ik heb niet veel contact met mijn famillie of vrienden. Soms is het mogelijk om eens te telefoneren, maar je weet dat ze meeluisteren. Als we een brief opsturen dan komt doe geopend aan, ze doen niet eens de moeite om het weg te steken.

Neen je mag niet opschrijven hoe ik heet.
In mijn land wordt je vervolgd als je kritiek hebt op de regering. En de laatste tijd wil België ons niet zo gemakkelijk erkennen als vluchteling. Een paar vrienden van me werden teruggestuurd en zitten nu ergens in een gevangenis in Nepal. Ze werden gewoon opgewacht op de luchthaven. Ik moet dus wel een beetje voorzichtig zijn, jawel ook hier.

.