arch/ive/ief (2000 - 2005)

Terroristen Kleine Brogel?
by guido Wednesday August 28, 2002 at 05:54 PM
pannekoekrobert@hotmail.com

Op de G8-top van dit jaar, is er niet echt geprobeerd de rode zone binnen te dringen. Militairen hadden gezegd dat het mogelijk was dat terroristen zich onder de betogers zouden mengen. Zodoende gingen ze op iedereen schieten die ze verdachten terrorist te zijn. Hetzelfde scenario voor Kleine Brogel?

Op de G8-top van dit jaar, is er niet echt geprobeerd de rode zone binnen te dringen. Militairen hadden gezegd dat het mogelijk was dat terroristen zich onder de betogers zouden mengen. Zodoende gingen ze op iedereen schieten die ze verdachten terrorist te zijn. Hetzelfde scenario voor Kleine Brogel?

Vandaan verscheen een bericht in De Standaard dat

'Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam verdenkt drie islamitische extremisten ervan dat ze een aanslag beraamden op een Amerikaanse legerbasis in België. Dat heeft een woordvoerster van het OM vandaag bevestigd.


De drie verdachten zijn de vorig jaar september in Rotterdam aangehouden Fransman Jerome Courtailler en Algerijn Abdelkader R. evenals de onlangs door Canada uitgeleverde Algerijn Adel T."


Ze zijn VORIG JAAR IN SEPTEMBER AANGEHOUDEN en nu komt men ermee naar buiten?

Of zie ik spoken?

update DS
by guido Wednesday August 28, 2002 at 08:41 PM

En ondertussen heeft De Standaard al een update gedaan.

"Welke legerbasis de verdachten wilden treffen, wil het OM niet prijsgeven. Eerder maakte de Nederlandse justitie al bekend dat de mannen verdacht worden van het voorbereiden van een bomaanslag op de Amerikaanse ambassade in Parijs.

De verklaring van het Nederlandse openbaar ministerie liggen in dezelfde lijn als de deducties die Brusselse speurders eerder al gemaakt hebben van de verklaringen van de Tunesische vermeende terrorist Nizar Trabelsi, die in België gevangen zit.

De drie verdachten die in Rotterdam vastzitten, de Fransman Jerôme Courtailler en de Algerijnen Abdelkader R. (Rabia) en Adel T. (Tobbichi), hebben banden met Nizar Trabelsi. Deze laatste wordt ervan verdacht contacten te hebben met het terroristische Al-Qaeda-netwerk van Osama bin Laden. Samen met de verdachten in Nederland had hij plannen om een aanslag te plegen op de Amerikaanse ambassade in Parijs.

De Tunesische ex-profvoetballer Trabelsi zou de aanslag als 'martelaar' moeten plegen. In een café van zijn broer in Brussel vond de politie grote hoeveelheden grondstoffen voor het maken van een bom. Hij zou zich willen laten ontploffen met een acetonbom.

Maar in juni 2002 raakte in de Belgische pers bekend dat Brusselse gerechtelijke speurders uit de verklaringen van Trabelsi hadden afgeleid dat hij ook plannen had voor een aanslag tegen een VS-basis in België, namelijk de basis in Kleine Brogel. Een honderdtal Amerikaanse soldaten bewaken daar een dozijn kernbommen. De Belgische overheid gaf de aanwezigheid van die kernwapens nooit officieel toe, maar de informatie bevindt zich op het internet.

Welke legerbasis de verdachten wilden treffen, geeft het OM in Rotterdam woensdag niet prijs. De naam Kleine Brogel _ sedert de sluiting van Florennes de enige basis in ons land waar nog permanent Amerikaanse manschappen gelegerd zijn _ is er niet gevallen."

http://www.standaard.be/nieuws/binnenland/index.asp?ArticleID=NFLE28082002_002&Snel=1