arch/ive/ief (2000 - 2005)

Nepalezen betogen in Brussel
by han -mara Wednesday August 28, 2002 at 03:49 PM

Een 50-tal mensen betoogden vandaag tegen het diplomatieke bezoek van de Nepalese premier aan Belgie en de toekenning van de wapenlicentie aan Nepal.

Er was minder volk dan verwacht. Volgens de aanwezigen was dat voor een stuk te wijten aan de angst van veel Nepalese kandidaat-vluchtelingen. Het zou niet de eerste keer zijn dat er Nepalezen worden teruggestuurd en prompt in de gevangenis belanden.

Voor de betogers is het duidelijk dat de Belgische regering kant kiest voor een regering die systematisch de mensenrechten schendt. Plots worden de rebellen omgedoopt tot terroristen. Niet alleen het gewapend verzet, maar ook mensen die zich met de pen verzetten, worden hard aangepakt in Nepal.
Ook de bewering van Louis Michel dat er geen echte burgeroorlog aan de gang is en dat de rebellen maar met 5000 zouden zijn , houdt geen steek volgens de aanwezigen. Waarom heeft het leger dan 5500 krachtige wapens nodig..

Excuseer...
by Bosgeus Wednesday August 28, 2002 at 04:43 PM

...maar zelden zo een amateuristische posting gelezen.

Werkelijk bedroevend en van een kindertuin-kaliber.

he bosgeus
by Janjo Wednesday August 28, 2002 at 05:22 PM

Haast en spoed is zelden goed, maar in ieder geval kan je er hier iets over lezen.
Ergens heb ik nog niet veel berichten gevonden over die manif.Over amateurisme gesproken.
Niet-elitaire groeten

Bosgeus?
by Tommy Wednesday August 28, 2002 at 05:57 PM
creativeurge@hotmail.com

Geachte Bosgeus,
kom van dat schavotje af en probeer eens zelf een artikel te posten in plaats van anderen van argumentloze kritiek te dienen. Je zou er ons, amateur-posters alvast veel plezier mee doen.

Het vergt veel moed om te betogen
by Frans Vanbelle Wednesday August 28, 2002 at 07:55 PM

Kindertuinkaliber, beste Bosgeus? Het kort artikel van Han is maar al te waar en slaat op een werkelijkheid waar wij compleet het raden naar hebben. Een betoger waarmee ik sprak, een leraar Engels, had deze morgen nog twee uren gewerkt in de tomatenpluk. Zijn baas vond het een dwaasheid om te gaan betogen: "Je hebt het geld nodig om te overleven..." Maar die man was niet van zijn stuk te brengen en wou kost wat kost de hele reis naar Brussel ondernemen: "Zo kom ik op voor mijn belangen en voor de belangen van de arme boeren in Nepal." Ik kan je verzekeren dat er een dosis moed nodig is voor de meeste van die betogers. Bijna iedereen heeft slechte papieren, ze zitten hier in een erg precaire situatie. En het wordt er voor hen niet beter op. Want na ruggespraak met Bush heeft Verhofstadt een opstand, die gedragen wordt door de arme boeren in een achterlijk Derde Wereldland, het label 'terrorisme'toegekend. Dat is het wat Han beschrijft. Sommigen van de betogers weten vaag dat er morgen een parlementair debat is, want ze verstaan vooral Engels, en de Belgische politiek wordt voor het grootste deel boven hun hoofden gevoerd. Ze zitten wel in het oog van de storm: het debat gaat over de wapens waarmee hun arme landgenoten zullen gekild worden.
Een paar willen het debat bijwonen: "Het geeft niet dat we geen goede papieren hebben. Zo'n debat bijwonen is wettelijk". Hoewel, ik vraag me af in hoever wetten bescherming bieden voor de kleine man en voor de papierloze 'burger'. Zo was het te 15 uur stipt afgelopen met de democratie voor de Nepalese ambassade op de Churchillaan in Ukkel: de megafoon mocht vanaf 15 uur niet meer gebruikt worden...
Zopas op de radio: de SP heeft geen problemen met de wapenleveringen... Dat belooft voor het parlementair debat...
Bosgeus, ik voel me kleintjes in vergelijking met die moedige en eerlijke Nepalese mensen die in Brussel betogen.
Ze geven me wel energie om tekeer te gaan tegen wat er hier aan het gebeuren is: een eerste minister van één van de rijkste landen, die aan zijn collega van een achterlijk land zegt dat die gelijk heeft de arme boeren die in opstand komen uit te moorden...
De Nepalese terroristen van Verhofstad lopen in werkelijkheid op pantoffels. Ze leven van één maaltijd per dag, en worden met open armen opgevangen in de dorpen waar ze leven.

Oorlog
by KaM Wednesday August 28, 2002 at 08:54 PM

Ze leven van één maaltijd per dag, en worden met open armen opgevangen in de dorpen waar ze leven.... . Is dat niet een beetje een te idealistisch beeld van een burgeroorlog. Ik vraag me af wat de rebellen zouden doen moesten ze niet met open armen zouden worden ontvangen...

snel snel
by Mara Wednesday August 28, 2002 at 09:32 PM

...we wilden snel wat info posten vanmiddag..misschien wat te snel?
Han post binnenkort nog een paar interviews.
(Op dit moment is hij mijn pc aan het herinstalleren..een hopeloze zaak)

ça va?
by guido Thursday August 29, 2002 at 10:20 AM

Misschien kunnen de kritikasters zelf eens op de vlucht gaan en gaan betogen in een land waar ze niet echt kans maken om asiel te kijgen.
Ik zat gisteren in Rijssel, waar waren jullie?