arch/ive/ief (2000 - 2005)

Noodtoestand in Nepal opgeheven
by guido Wednesday August 28, 2002 at 08:39 AM

"KATHMANDU - In Nepal is de noodtoestand opgeheven. Die was negen maanden geleden afgekondigd in verband met de opstand van communistische rebellen. Dat maakte de regering vandaag bekend. Door de maatregel was een aantal burgerrechten, waaronder de persvrijheid, beperkt."

"De Nepalese premier Sher Bahadur Deuba, die gisteren in Belgiƫ was, is bereid ''voorwaarden'' te aanvaarden voor de levering van Belgische FN-mitrailleurs. Dat heeft hij gezegd aan een aantal Belgische senatoren. Hij wil wel dat de wapens geleverd zijn voor de verkiezingen van 13 november in Nepal."

Iedreen is gered, de noodtoestand is afgekondigt, erkomen vorwaarden voor de levering en Tavernier kan op beide oren slapen. Er zijn geen problemen meer in Nepal.
Goh, hadden ze dat nu twee dagen vroeger beslist, dan had Aelvoet niet moeten aftreden.

Mooi voorbeeld van hoe macht werkt...

Op de radio
by Bert Koolsaet Wednesday August 28, 2002 at 03:56 PM

Op de radio hoorde ik dat de noodtoestand eventueel opgeheven zou worden met de verkiezingen. S. Q. wist daar ook te vertellen dat hij de Nepalese wapenaankoop wel snapte: de Nepalese regeringspartijen wilden snel nog enkele militaire successen boeken voor de verkiezingen.