arch/ive/ief (2000 - 2005)

wapens en democratie, hahahah...
by Guido Tuesday August 27, 2002 at 06:38 PM
pannekoekrobert@hotmail.com

Er zijn zo van die dagen dat je de krant leest en daarna zin hebt om wild om je heen te slaan uit onmacht. Ik ga mij afreageren door te schrijven. Reden: De Morgen van 27-8-02.

Er zijn zo van die dagen dat je de krant leest en daarna zin hebt om wild om je heen te slaan uit onmacht. Ik ga mij afreageren door te schrijven. Reden: De Morgen van 27-8-02.

Wat vinden we zo allemaal in De Morgen van vandaag.

1.Een 62-jarige man vermoordt een jongen omdat die een bal over een muur van zijn tuin had gestampt.

Vermoord? Dat kan je nu toch nog niet zeggen? Er moet toch een onderzoek komen?
Wettelijke zelfverdediging lijkt het mij alleszins niet. Onopzettelijke doodslag?
Het zou natuurlijk kunnen dat zijn semi-automatische Browning FN per ongeluk afging, maar dat kan ik moeilijk geloven. Ik kan dat nog minder geloven na het lezen van het feit dat hij lichtjes dronken was.

Het is al de tweede maal op korte tijd dat een jongen wordt doodgeschoten omdat zijn bal per ongeluk op een domein terecht komt waarvan de eigenaar één of meerdere wapens heeft.
Zou het u verbazen mocht Michel straks zeggen dat ze misschien beter aan jongeren verbieden om te voetballen?
Het is tegenwoordig veiliger om schietlessen te gaan volgen!

2.En dan het artikel over de gevangenisbevolking in Amerika.

Enkele cijfers:

-6.600.000 mensen die opgesloten zijn of onder probatie staan.

-755.000 mensen die opgesloten zitten in Texas.

-400 mensen die op de doostraf wachten in Texas.

-1% van de blanken zit achter de tralies.

-Van de Afro-Amerikanen tussen 25 en 29 jaar zit er 1 op 10 achter fedrale tralies.( Met cijfers van de lokale gevangenissen erbij komt men zelfs aan 1 op 7(!!!) zwarten achter de tralies)

-Daders van drugsdelicten maken 57% uit van de gevangenen.

-13% van de zwarte mannelijke bevolking mag straks niet gaan stemmen bij de verkiezingen voor het Congres.

Geef deze cijfers aan mensen die nog geloven dat Amerika en zijn president democratisch zijn.

En dan vind je in het midden van de krant een opinietsuk met als titel ‘links mag best meer houden van Amerika'

Daar moet je toch boos van worden?

En dan spreken we nog niet over de manier waarop Arabieren tegenwoordig behandeld worden in de VS en daarbuiten.

Niet op het vleigtuig mogen omdat je Arabier bent. Volgens sommigen zal het twee generaties duren vooraleer de Amerikanen de Arabieren niet meer zullen bekijken en beoordelen zoals ze gedaan hebben met de Japanners tijdens en na WWII

Zouden de gevangenen in de Guantanamo Baai ook onder deze cijfers vallen?

Of de gevangenen in Afghanistan die nu in massagraven liggen?

Niemand opgevallen dat er een maand geleden een voorlopig rapport was van de VN over het bombardement op één van de trouwpartijen in Afghanistan? In het rapport stond dat Amerikaanse slodaten daar het bloed hebben proberen weg te schrapen, vrouwen knevelden zodat ze niet konden vertellen wat ze gezien hadden.
Sindsdien niets meer gehoord over dat rapport.
Wel gezien dat de VN nu een onderzoek gaat starten van de wreedheden begaan door de Noordelijke Alliantie. Massagraven, containers , waar bloed uitliep en lijken uitvielen toen men de deuren openden. Ledematen die afgehakt werden. En ik moet geloven dat G.I.-Joe daar niets vanaf wist?

Om nog maar te zwijgen over de uitholling van de burgerechten in de VS.
Een geheim gerechtshof heeft gezegd dat 75 gevallen waarbij de FBI vroeg om af te luisteren, ongegrond waren. U leest het goed, een geheim gerechtshof dat de intellegentiediensten moet controleren? Na de schaduwregering, een geheim gerecht.
Ashcroft heeft al gezegd dat hij zich niets aantrekt van, die uitspraak en dat het gerecht niet goed gelezen heeft.

8 maand na de aanslagen kwamen sommige journalisten uit hun schulp om te zeggen dat er toch wat meer krtiek mocht komen op Bush. Enkele democraten hebben dan Cheney en Bush aangevallen voor hun financieel verleden. Toen viel er een geheim plan uit de kast waarin geschreven werd over 250.000 soldaten die men nar Irak zou sturen. Twee maand later zijn er zo al zeven plannen uit de kast gevallen. Irak is ondertussenal volledig omsingeld.
Gisteren en eergisteren hebben Amerikaanse en Britse bommenwerpers het zuiden van Irak gebombardeerd. 8 doden en evenveel gewonden.

Cheney stal gisteren de show door te zeggen dat men preventief moet optreden tegen Irak omdat Saddam nucleaire wapens heeft. De CIA, FBI, de VN, spreken dit allemaal tegen.

Een ander verhaal is dat Abu Simbel vermoord is in opdracht van Saddam omdat Abu niet wou samenwerken met de Al-Qaida strijders in noord-Irak.
Bush verstaat zelfs niet dat iemand zichzelf vier kogels in het hoofd kan jagen.

Na het uitgelekte rapport van 7-7-02 kwam de vredesbeweging in de VS in actie. In september en oktober gaan overal protesten georganiseerd worden tegen de komende oorlog. Spijtig detail, die oorlog is al 12 jaar bezig. Ook in februari was er een plan om Saddam en Irak aan te vallen. Toen was het niet nodig om protesten te organiseren.
Een maand geleden werd al gezegd dat Bush geen toestemming nodig heeft van het Congres. Nu is dat nieuws pas hier bekend geraakt. Ook in de VS was het gisteren groot nieuws. Komt het niet uitvergroot in de media, dan mag je zeker zijn dat niemand het leest.
Och ja…

tja
by tonta Tuesday August 27, 2002 at 10:39 PM

life sucks

Respect life
by Agua121 Wednesday August 28, 2002 at 04:26 AM

Life doensn't, such 'leaders' do.

foutmelding
by foutmelder Wednesday August 28, 2002 at 10:08 PM

Aboe Simbel? U bedoelde Aboe Nidal