arch/ive/ief (2000 - 2005)

Wie komt er allemaal naar de Zomermeeting?
by Gene Genderbend Tuesday August 27, 2002 at 12:57 PM

Wildgroei, Raaf en Voor Moeder Aarde organiseren vanaf nu donderdag een vierdaagse zomermeeting voor activisten. Wie en wat staat er allemaal op het programma? Een uitgebreid overzicht.

PROGRAMMA


donderdagavond 29 augustus:

14.00 onthaal

15.00 rondleiding op de bio-boerderij

16.30 workshops -klimtechnieken

Lappersfront (Brugge)

Het Brugse Lappersfront bezet een stuk bos dat dreigt te verdwijnen. Een aantal activisten woont er zelfs in metershoge boomhutten.
http://www.lappersfort.tk

-Vrak (aktie vredesbelasting)


's avonds: -voorstelling van Poolse milieugroepering
-workshop strijdliederen


vrijdag 30 augustus

workshops

10.30

1) Financieel activisme - Netwerk Vlaanderen

Financieel activisme knabbelt aan geldstromen.
De financiers een geweten schoppen. De verregaande herstructurering van de wereldeconomie in de laatste twee decennia is vooral ten goede gekomen aan enkele grote bedrijven. Overnames, fusies en allianties hebben geleid tot de opkomst van mega-ondernemingen die meestal een groter inkomen hebben dan de landen waarin ze opereren. De afkalving van de macht en de middelen van regeringen legt de touwtjes steeds meer in handen van deze bedrijven en hun financiers. De regeringen trekken zich - onder druk van internationale instellingen en het bedrijfsleven -terug uit infrastructuurwerken en basisvoorzieningen. Hierdoor gaan private investeerders, waaronder banken, een dominante rol spelen in deze activiteiten.
http://www.netwerk-vlaanderen.be

2) directe aktie tegen genetische manipulatie - aktiegroep CAGE (Wallonië)

Depuis quelques années, une résistance "de terrain" aux OGM et à l'entreprise nécrotechnologique se développe en Belgique, traduite notamment par l'utilisation d'autocollants "Risque d'OGM" et par l'apparition du CAGE (Collectif d'Action GénEthique).
http://www.collectifs.net/sbb

14.00

1) VAK (Vluchtelingen Aktie Komitee)

Het Vluchtelingen Actie Komitee wil mensen zonder papieren een stem geven en studenten informeren en sensibiliseren rond de vluchtelingenproblematiek.
http://www.student.rug.ac.be/vak/

2) Consensus en basisdemocratische overlegmethodes - Voor Moeder Aarde

Voor Moeder Aarde werd opgericht in 1991. De vereniging is actief rond mensenrechten, ontwapening en milieudefensie en is lid van de Vlaamse milieukoepel Bond Beter Leefmilieu.
http://www.motherearth.org

16.30

1) Juridische info - Forum voor Vredesactie

Het Forum voor vresdesactie is een pacifistische organisatie. Zij streeft naar een geweldloze(re) samenleving, met geweldloze middelen. Bekend is zij vooral de laatste tijd door de bomspotting-campagnes (geen kernwapens op kleine Brogel!).
http://www.vredesactie.be

2) Collectif sans Ticket

Het Collectif sans ticket is al enkele jaren actief rond de vervoersproblematiek. Hou de site van Indymedia in het oog. Er volgt al snel een uitgebreide bespreking van deze groep.
http://www.collectifs.net/cst/


's avonds: films + video's van allerlei actiegroepen


zaterdag 31 augustus:

10.30

1) een strategie voor direkte aktiegroepen (discussie) - (Milieuwerkgroep JNM/Wildgroei)

De Jeugdbond voor Natuurstudie en Milieubescherming (JNM) is een organisatie die zich niet alleen bezighoudt met het bestuderen van het milieu, maar er ook actie voor voert. Concreet gebeurt de voorbereiding daarvan vooral binnen de milieuwerkgroep, die ook mee verantwoordelijk is voor de oprichting van Wildgroei. Ook genetische mmanipulatie en economische globalisering trekken de aandacht.
http://www.jnm.be
http://www.wildgroei.be

2) klimtechnieken - Lappersfront (Brugge)

14.00

1) steun voor gevangenen - Anarchist Black Cross

Het 'Anarchist Black Cross' is een internationaal netwerk van autonome groepen anarchisten die ernaar streven dat anarchistische, linksradikale en andere gevangenen niet vergeten worden.
Het ABC gelooft dat in een samenleving met andere politieke, sociale en economische omstandigheden gevangenissen overbodig worden. Om een beweging op te zetten die de huidige samenleving aanvalt, dient er ook op gelet te worden dat die beweging verdedigd wordt. Daarom richt het ABC zich vooral op politieke en oorlogsgevangenen.
http://www.geocities.com/abc_gent/

2) straattheater- Rona (UK)

3) alternatieve media - Indymedia (Raf Custers)

Indymedia moet niet meer voorgesteld worden. Wel hoe men het beste omgaat met videocamera's en andere technologie in de wereld van het media-activisme.

16.30

1) Dierenbevrijding: Stijn Van Handsaeme
2) Blokkadetechnieken - Voor Moeder Aarde


's avonds: fuif

zondag 1 september

workshops

11.30

1) kraken als actiemiddel (Kristel - Gent)

2) Adbusters -Adbusters (Zweden)

'ADBUSTERS is dedicated to reinventing the outdated paradigms of our consumer culture and building a brave new understanding of living. We relish all truly political materials, whether they be scholarly probes into the decline of civilization, environmental forays into the forests, sci-fi carpet rides into cyberspace or humorous spoofs about commercial culture. More than anything, we seek compelling ideas that further the critical perspective and offer activist solutions. Our language is culture jamming: the new activism.
Our audience is global. With subscribers in 40 countries, our circulation is fast approaching 100,000. We are neither left nor right, but straight ahead. Many of our readers are serious activists on the academic, entrepreneurial, environmental and communications fronts.'
adbusters.org

13.00 aankondigingen van allerlei toekomstige akties en campagnes

16.00 evaluatie + nieuwe voorstellen

Concrete details over de plaats,de kostprijs etc. vind je op onze Wildgroei-site.

Spam
by Bart Tuesday August 27, 2002 at 05:55 PM
whatever

dat hoort in de agenda thuis