arch/ive/ief (2000 - 2005)

recht op raves voor alles?
by Herman Monday August 26, 2002 at 06:07 PM

Sinds 19 augustus is het centrale thema dat op de middenkolom van Indymedia België de aandacht trekt een pleidooi voor het recht op raves. Kan iemand van Indymedia mij uitleggen waarom dat belangrijker is dan zoveel andere hot-itmes op wereldvlak (en zelfs op Belgisch vlak - ik denk o.a. aan het Nepal-FN-dossier)

Sinds 19 augustus is het centrale thema dat op de middenkolom van Indymedia België de aandacht trekt een pleidooi voor het recht op raves.
Kan iemand van Indymedia mij uitleggen waarom dat belangrijker is dan zoveel andere hot-itmes op wereldvlak (en zelfs op Belgisch vlak - ik denk o.a. aan het Nepal-FN-dossier).
Ik hoef hier geen langdradig artikel aan toe te voegen.
Gewoon één ding vraag ik: WAAROM ZIJN RAVE-Parties SINDS 19 AUGUSTUS BELANGRIJKER DAN DE WERELDVOEDSELCONFERENTIE, HET INTERNATIONAAL STRAFHOF, DE OORLOGSDREIGINGEN VAN DE VS, DE WAPENLEVERINGEN AAN NEPAL OF (ook in België) DE SCHOTEN VOOR DE BOEG (WERKNEMERS EN WERKGEVERS) VAN HET INTERPROFESSIONEEL AKKOORD? OM MAAR ENKELE ACTUELE PUNTJES TE NOEMEN.

gelijk
by Herman Monday August 26, 2002 at 06:16 PM

Beste Herman,

er komt gauw een feature rond nepal (vanavond nog ?), de nato, etc..
je hebt groot gelijk!

Mara

feature pic
by m Monday August 26, 2002 at 06:17 PM

feature pic...
brussels_13_mei.jpg, image/jpeg, 200x149

feature pic

Bedankt
by han Monday August 26, 2002 at 06:43 PM

Je bent vriendelijk bedankt Herman, maar je hoeft je helaal niet boos te maken.

Ik houd van Brussel, onder andere omdat er steeds mensen zijn die cultuur toegankelijk willen maken. Gratis gaan feesten in het tijdperk waar je 2 tot 3€ voor een pintje betaald en minstens 10€ entree is weldegelijk een daad van verzet.

Maar je hebt overschot van gelijk als je aanklaagd dat we achterlopen.
Zoals Mara ook al aangeeft zijn we daar hard aan aan het werken. Mischien kan jij iets maken over dat interprofesioneel akkoord.

groeten
han

bedreiging van cultuur
by Tom Tuesday August 27, 2002 at 03:22 PM
croizze@hotmail.com

Ik geef toe dat het "recht op raven" op het eerste zicht een soort van luxeprobleem lijkt dat vervaagd tegenover veel grotere en meer belangerijke internationale thema's.
Het is echter van belang om de hele rave-problematiek in een breder kader te plaatsen.

Het is zo dat het dag van vandaag ontzettend duur is geworden om fuiven te organiseren, Sabbam is hierbij de belangerijkste boosdoener. Enkel commerciële evenementen, gesteund door massa's sponsers, kunnen het hoofd boven water houden. Voor experimentele, avant-garde,etc. muziekgenres is haast geen plaats meer in het Belgisch fuiflandschap.
Deze genres voelen zich dan ook het snelst genoodzaakt om in één of andere vorm van illegaliteit hun toevlucht te zoeken of gewoon te verdwijnen.

Wat hier dus gebeurd is cultuur die langzaam opgeslorpt wordt door kapitalisme. Op zich is dit het vermelden waard vind ik, alhoewel ik ook vind dat zaken zoals de VN-top te Johannesburg of Nepal voorang moeten krijgen.

"Sabbam is de belngrijkste boosdoener"
by Herman Thursday September 05, 2002 at 12:15 AM

Jongens toch,
Ten eerste is het Sabam, met één m, en vervolgens vraag ik mij af waarom die arme Sabam (die opkomt voor het auteursrecht van Belgische artiesten zoals jij en ik) een belangrijker boosdoener is dan de VS, de UK, de internationaal verenigde werkgevers, Saoedi-Arabië, het IMF, de G-7, de G-8 en andere neo-liberale wereldheersers.
Vertel me dat eens, beste Tom.