arch/ive/ief (2000 - 2005)

Lappersfronters voor de rechter gedaagd
by remco Saturday August 24, 2002 at 07:17 PM

Donderdag 5 september moeten de activisten van het Lappersfront voor de rechter komen. Fabricom, eigenaar en speculant van het bos in Brugge, heeft alle menselijke inwoners van dit bos voor de rechter gedaagd. Het wil 22 activisten 2200 euro laten betalen voor elke dag dat zij nog in het bos zijn.

Lappersfronters voor...
soslapfort.jpg, image/jpeg, 457x364



Hiermee hoopt Fabricom dat het natuurgebied verlaten wordt, zodat het bos platgewalst en de grond verkocht kan worden. De rechtszaak zal op donderdag 5 september plaatshebben. De eigenaar eist ook dat de actievoerders alle bouwmaterialen weghalen. De bosbewoners zijn dit niet van plan. Zij willen in het bos blijven, om het in zijn geheel te bewaren.
Het bos staat op nog geen twee kilometer van het centrum van Brugge en is een uniek stukje natuur. De stad wil er een nieuwe vierbaansweg plaatsen. Ook moet er industrie komen. De actievoerders houden het bos al meer dan een jaar bezet.


Solidariteitsoproep voor rechtszaak lappersfort
Oproep voor steun aan het lappersfort
Zoals u misschien al vernam heeft de eigenaar van het Lappersfortbos (nv Fabricom Groupe) de bezetters gedagvaard voor de rechtbank op 5 september om 10u. Dit is het moment, dat het belangrijk wordt dat de bevolking van Brugge en verre ommeland hun solidariteit komt betuigen, opdat zij de strijd kunnen verder zetten. Op woensdag 4 september om 15u verzamelt het Groengordelfront op het Brugse Zand voor een solidariteitsoptocht met de Lappersfronters. We stappen uit protest ludiek en geweldloos naar het gerechtsgebouw aan de Kazernevest, waar ook nog enkele toespraken zullen gehouden worden.

In de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 september houden we een symbolische wake voor het bos en zijn bezetters met muziek en gezang. De donderdagochtend van het proces om 10u zijn we in stilte en waardig aanwezig voor het gerechtsgebouw. Tevens willen wij iedereen vragen om op 5 september de openbare zitting te komen bijwonen, of om ons te komen bezoeken in het Lappersfort.

Niet alleen de jonge mensen van het Lappersfront worden hier immers gedagvaard, maar ook de groene gordel rond Brugge. Wij hopen jullie daar massaal te mogen verwelkomen, want slechts als iedereen massaal het behoud van het bos blijft eisen, kunnen wij deze actie tot een succes brengen.

Voor de mensen die op geen van de axies aanwezig kunnen zijn, maar hun steun wel willen betuigen is er steeds een alternatief:

bankrekeningnummer: 777-5950460-71

lappersfront webstek

zie ook
Fabricom eist dwangsom van Lappersfront
Overzicht van gepubliceerde verhalen over lappersfront

support
by benoit Tuesday September 03, 2002 at 10:40 PM
benoit@goatrance.com

Just to give you some moral support!!!
Go for it!!