arch/ive/ief (2000 - 2005)

FN-mitrailleurs voor Nepal en straks 'groenroze' Belgische bommen op Bagdad ?
by jp everaerts Friday August 23, 2002 at 10:12 PM

Op de onthulling dat 'FN Herstal' van de Belgische regering 5.500 mitrailleurs mag leveren aan het Nepalese leger dat een burgeroorlog uitvecht met een 'maoïstische guerilla', kan een mens alleen maar met ongeloof reageren.

Dat met name 'groene' en 'socialistische' ministers zoiets mee goedkeuren ... Hoe ver kunnen ze te ver gaan ? Moet de Belgische luchtmacht straks aan de kant van de Amerikanen bommen gaan droppen op Bagdad ?

Dat dit de geloofwaardigheid van 'groene' en 'socialistische' politici bij niet alleen de antiglobalistische en de vredesbeweging een nieuwe dreun geeft, maar bij heel de Belgische bevolking, laten ze het daar op de weekendcongressen van Ecolo en Agalev ook maar eens over hebben. En wil Jos Ghysels ophouden met de vrolijke staan te spelen als hij voor televisie geïnterviewd wordt over de export van ultramoderne moordwapens naar een mooi maar door burgeroorlog verscheurd Aziatisch land ?

Tot slot een pluim voor de VRT-berichtgeving. Na de bekendmaking door de VRT op donderdagavond was op vrijdagavond een groot deel van het journaal aan de kwestie gewijd, met een aanpak die vakkundig kritisch was tegenover al de blabla die vicepremier Michel kwam verkondigen. Het smeerlapke beweerde bij hoog en bij laag "Er is geen burgeroorlog in Nepal. Dit is geen politieke oppositie." Later op de avond bracht Terzake ook nog een evenwichtige reportage over de burgeroorlog in Nepal waarbij de mensenrechtenschendingen aan beide kanten (maoïstische guerilla én koninklijk leger) aan bod kwamen.

Ook de RTBF besteedde veel aandacht aan de zaak en was bovendien zo bijdehands om net na de berichtgeving op 24/8 over Nepal, een item te brengen over de vredesonderhandelingen over Congo, waar Louis Michel België buiten spel liet zetten door Britten en Amerikanen. Hetgeen duidelijk gezegd werd.

geloof
by Guido Friday August 23, 2002 at 10:38 PM

"...Dat dit de geloofwaardigheid van 'groene' en 'socialistische' politici bij niet alleen de antiglobalistische en de vredesbeweging een nieuwe dreun geeft maar bij heel de Belgische bevolking, ...

Het is mij niet duidelijk waarom mensen nog geloven in bovenstaande partijen.

Enkele socialistische ministers hebben het asielbeleid opgesteld en voortdurend verstrengd. Onder een socialistische minister van Binnenlandse Zaken, werd een vrouw vermoord door de rijkswacht met een kussentje.

Kinderen worden van schoolbanken gehaald om in een gesloten centrum gestoken te worden en dan gedeporteerd te worden.

Ooit al iemand van die partijen horen zeggen dat het onderzoek Dutroux te lang duurt?

Of het nu een oranje, blauwe of paarsgroen regering is, elke keer opnieuw kunnen we lezen in de media dat allochtone jongeren niet aan werk geraken omdat werkgevers meestal racistisch zijn, zelfs allochtonen die een hoog diploma hebben geraken niet aan een baan. Sorry, geen allochtonen maar jongeren die hier geboren zijn maar bruin zijn.

En dan heb die ex-cafébaas uit Hasselt die zich populair maakt met verkeersregels. Steve, de grootste doodsoorzaak in België en andere landen is zelfmoord maar spreekt nooit niemand over. Het is gemakkelijker om spelletjes te spelen in de media over verkeer.

De kernwapens in Kleine Brogel. Wel gemakkelijk, om mee te doen aan Bomsptting en met je gezichtje eventjes op televisie te komen en dan terug de kop in het zand te steken. Wat doen jullie in het parlement, kaarten? Als soms ziet hoe het eraan toe gaat in de kamer en senaat, dan zou je haast gaan denken dat die mensen daar al vroeg seniel zijn en niet beleefd met elkaar kunnen omgaan. De markt of het parlement, what's the difference?

Leopold II moordde half Kongo uit. Onder de socialisten en groenen wordt Kongo nog steeds geplunderd. En hypocriet als ze zijn, moeten ze af en toe het koningshuis aan vallen. Maar Afrikanen uit Kongo, die zenden we met het vliegtuig terug!

De rijkswacht, een staat in een staat, ging op in de federale politie. Generaals en kolonels van de rijkswacht delen daar nog steeds de lakens uit. Mooie verandering van het politiewezen, zeker als je bedenkt dat het vooral de rijkswacht was die blunderde in het onderzoek naar Dutroux.

Onder groen en rood worden mensen die opkomen voor vluchtelingen gecriminaliseerd.

Mensen die opkomen voor een andere wereld worden gecriminaliseerd.

Allochtonen geraken niet aan werk.

...

Aan al de jongeren die nog geloven in hun partijen, stap eruit, je wordt gebruikt en verdoet je tijd daar.

Opvallend toch, hoe elke keer de jongerenafdelingen in de media van leer trekken tegen hun oudere parijgenoten, om dan na twee weken amnesia te hebben.

gevaarlijk spelletje
by tom Friday August 23, 2002 at 11:11 PM
tomdemeester@tiscalinet.be

... dat onze regering speelt :

'er is geen burgeroorlog in nepal, want dit is geen politieke oppositie'. dus : de guerilla is geen politieke, dus een criminele organisatie, dus een bende terroristen.

guerilla = terrorisme : waar hebben we dat nog gehoord ? bij bush zeker ?

idem bij onze groene vredesduiven : 'is er daar in nepal iets aan de hand, ja ? wij zijn geen nepal-specialisten hoor'

en bij boutmans klonk ook die echo van 'meerdere partijen, dus no problem'. dat hadden ze blijkbaar onder elkaar afgesproken, die mannen.

als er meerdere partijen tegelijk een volksopstand in bloed smoren, dan is er geen probleem. walgelijke logica ...

de groenen hebben zichzelf genaaid door hun onvoorstelbare hypocrisie. eerst verveeld op het kernkabinet de levering goedkeuren ('pff, wat kan ons dat schelen, volgende punt graag, dat over die verkeersdrempels'), en dan, als FN ern plein public een wapenorder bekend maakt en de bestemmeling geheim wil houden (die van FN zijn teminste niet op hun achterhoofd gevallen), plots moord en brand beginnen schreeuwen, tot ze door hebben ... dat het over die levering aan nepal gaat die ze zelf goedgekeurd hebben... ajajaj, dat heet dus : zwaar door de mand vallen ...

ook opgemerkt trouwens hoe de democratie in ons land werkt ? de levering bleef 'geheim', zei FN, behalve voor het kernkabinet dus, die waren van alles op de hoogte.

hoeveel van die dossiers zijn er zo nog, waar het kernkabinet haar goedkeuring aan geeft, zonder dat het in de openbaarheid komt ?

de regeringspartijen, ecologisten, sociaaldemocraten en liberalen, mogen zich nu nog in zoveel mogelijk bochten wringen als ze willen, de feiten blijven de feiten : geen van de regeringspartijen zag graten in een levering van wapens die bestemd waren om ingezet te worden tegen de volksopstand in nepal.

de regering kiest kant ? wij ook ! volgend jaar in juni krijgen michel, boutmans, vandenbroucke en co de rekening gepresenteerd.

en nog iets om over na te denken, michel en co : wat als de antiglobaliseringsbeweging nu eens zegt : die wapenleveringen gaan niet door, al moeten we ons voor de trein leggen ... (en het zou met meer overtuiging zijn dan louis tobback). als wij nu eens de kant zouden kiezen van het volksverzet in nepal, dat zou nogal tegenvallen hé ? hé ?