arch/ive/ief (2000 - 2005)

dringende oproep om uitwijzing Samir te verhinderen
by vak Wednesday August 21, 2002 at 02:54 PM
vak@student.rug.ac.be 0497/29 18 39 www.student.rug.ac.be/vak

Dringend: Samir, de marokkaanse vriend van de inmiddels 5 maand zwangere Ghariba wordt om 17 u 15 uitgewezen. Laat je muis vallen en ga nu naar de luchthaven, om 16 u 15 schepen de passagiers in. Praat met de passagiers en verhinder de uitwijzing !! Help om deze immorele uitwijzing te stoppen !

indien je vlug in zaventem kan staan, waarschuw dan op tel. nr. 0497/29 18 39 (angela) het VAK.

Samir voorlopig niet uitgewezen
by angela Wednesday August 21, 2002 at 06:47 PM
vak@student.rug.ac.be

Na een heel aantal telefoons, via pers, parlementsleden, enz. aan het adres van de Dienst Vreemdelingenzaken en het kabinet van Binnenlandse Zaken, hebben we vernomen dat de uitwijzing die vandaag gepland was niet doorging.

Samir Haddou blijft echter wel opgesloten, terwijl zijn vriendin inmiddels vijf maanden in verwachting is van zijn kind. Deze situatie is voor beide psychologisch erg zwaar. Bovendien zorgde de schok die Ghariba vandaag onderging toen ze plots vernam dat haar vriend uitgewezen zou worden voor nog meer stress.

De huidige situatie maakt dat Ghariba dag in dag uit de weg van Deurne naar het gesloten centrum in Brugge moet afleggen, waar ze een half uurtje met haar vriend kan praten in een volle refter. Daarna is ze weer een paar uur onderweg terug naar huis. Zo'n stressituatie kan niet echt bevorderlijk zijn voor het verloop van haar zwangerschap.

We zullen er dan ook verder voor blijven ijveren dat Samir wordt vrijgelaten.

Buurtbewoners richten actiecomité op voor vluchtelingengezin.
by Arie Waarheid Wednesday August 21, 2002 at 10:01 PM

Groningen, 21 augustus 2002 - Enkele tientallen buurtbewoners uit de wijk Lewenborg in Groningen hebben een actiecomité opgericht, dat moet voorkomen dat een vluchtelingengezin wordt uitgewezen.

De Syrische familie Issa woont al tien jaar in Nederland en is helemaal ingeburgerd. De kinderen zijn in Nederland geboren. Maar hun asielaanvraag is afgewezen. Het gezin komt nu op straat te staan of moet terugkeren naar Syrië waar het onmiddellijk in de gevangenis zal worden gezet, vanwege hun christelijke geloofsovertuiging.

De buurtbewoners vinden dat inhumaan en gingen dinsdag 20 augustus naar het Groninger Stadhuis om het stadsbestuur te vragen de regels soepel toe te passen zodat het gezin zijn woonruimte behoudt.

Wethouder Wicher Pattje (PvdA) met Onderwijs, Jeugd, Welzijn, Kinderopvang, Minderheden en Emancipatie in zijn portefeuille, erkende dat de asielwetgeving harde kanten heeft en ging verder niet in op de gevolgen voor het dakloze gezin. De moeder huilde teleurgestelde tranen in de stadhuishal.

http://www.dewaarheid.nu/aug01/vluchtelingengezin.htm