arch/ive/ief (2000 - 2005)

Desinformatie campagne op Indymedia.be
by Mara Tuesday August 20, 2002 at 02:44 PM

Sinds enkele dagen worden er regelmatig artikels op Indymedia gepost,waarvan de waarheidsgetrouwheid in twijfel wordt getrokken.

Deze vreemde posts lijken in een campagne te kaderen om Indymedia op verschillende manieren te ondermijnen.

Je hebt de klassieke platte scheldpartijen en de persoonlijke aanvallen. Volgens de indymedia edito-policy worden deze post verwijderd.

Dan heb je de racistische , reactionaire, discriminerende post die na overleg binnen het edito-team kunnen worden weggehaald. Uiteraard wordt geval per geval bekeken. Tot slot heb je de onzin-posts waarbij sommige mensen bewust gebruik maken van het Indymedia forum om geraffineerde leugens te posten, om zo de kwaliteit van de gehele site naar beneden te halen.

Hoewel duidelijk is dat niet Indymedia, maar de auteur verantwoordelijk is en blijft voor hetgeen hij schrijft, blijft het toch een spijtige zaak dat tegenstanders van Indymedia er plezier in scheppen het collectief en het forum te bestoken. De gebruikelijke schreeuw naar censuur is dan ook nooit ver weg wanneer zulke onzinposts worden weggehaald. Vaak springen er dan andere mensen mee op die kar, die niet op de hoogte zijn van de situatie.

Dit artikeltje is dus een waarschuwing voor de lezer dat er berichten op deze site verschijnen die het Indymedia-collectief niet kan bevestigen. We trachten dagelijks een leefbaar, interessant forum aan te bieden en met een beetje medewerking, netiquette en respect voor elkaar is dit mogelijk.

translation?
by Jon Tuesday August 20, 2002 at 03:24 PM

This post seem interesting. Could anyone translate it ?

inderdaad
by Bosgeus Tuesday August 20, 2002 at 03:48 PM

Het viel me eveneens op dat gisteren twee artikels verschenen die twijfelachtig waren. Door een van die artikels heb ik me laten vangen om te reageren (LAH-meeting in Overpoort), doch was m'n algemene impressie juist -> provocatie uit extreemrechtse hoek.

Ook het artikel over de allochtone gedetineerden was qua teneur dubieus.
In plaats van een kritische commentaar werden de antwoorden op een parlementaire vraag van Tastenhoye gewoon gepubliceerd en werd er wat treiterig gevraagd om het stukje alsjeblieft van commentaar te voorzien.

Al bij al blijft de beste opstelling hier eens goed mee te lachen, al de rest speelt in de kaart van de afzenders.

IP-nummer
by Tim Tuesday August 20, 2002 at 06:11 PM

zou het niet beter zijn via het IP-nummer klacht in te dienen bij de desbetreffende server? of nog beter: het mailadres via het IP-nummer achterhalen en dit publiekelijk maken, tenzij uiteraard uit het buitenland wordt geopereerd. want wat voor een absurde reacties ik de laatste dagen las van sommigen was vreselijk (én ook diegene die zich lieten vangen)...ofwel gaat het om veertienjarige kinderen die wat interessant willen doen (met fasco-sympathieën?) ofwel gefrustreerde Blokkers die zich eens afreageren

English translation
by Peter Morlion Tuesday August 20, 2002 at 07:56 PM
dikkexpierre@yahoo.com

For a few days now some doubtful articles have been posted on Indymedia.

These strange posts seem to be a campaign to undermine Indymedia in different ways.

There's the classic stupid personale attacks which Indymedia removes according to edito-policy.

Then there's the racist, reactionary, discriminating post which can be removed after discussion in the edito-team. Of course, these are discussed case by case. Finally, there are also the bullshit-posts where some people deliberately use Indymedia to post smart lies, by which they take down the quality of the whole site.

Even though it's clear that the author, and not Indymedia, is responsible for what he writes, it is a pity that opponents of Indymedia find it fun to attack the collective and the forum. The usual cry of censorship is never far off when such post are removed. Often, other people follow, not knowing why the post was actually removed.

This article is a warning for the reader that posts appear on this site which the Indymedia-collective can't confirm. Each day, we try to offer a lively, interesting forum and with a bit of cooperation, netiquette and respect for each other this is possible.