arch/ive/ief (2000 - 2005)

Bush en Blair verdelen de taken in Johannesburg
by christophe callewaert Monday August 19, 2002 at 07:44 PM

Bush weigert deel te nemen aan VN-top over Duurzame ontwikkeling omdat de antiglobalisten daar een forum krijgen. Blair is wel greitg om naar Johannesburg te vertrekken ... om steun te zoeken voor de oorlogsplannen van Bush.

Van 26 augustus tot 4 september organiseren de Verenigde Naties in Johannesburg een Top over duurzame ontwikkeling. Op de agenda staan ondermeer gesprekken over de controle van de opwarming van de aarde. De president van een land dat op zijn eentje verantwoordelijk is voor een groot stuk van de uitstoot van schadelijke gassen heeft beslist zijn vakantie op zijn Texaanse ranch niet te onderbreken voor deze top. Vorig jaar trok Bush zich ook al terug uit het Kyoto-akkoord.

Bush stemt daarmee in met een recente brief vanuit de rechtervleugel van de Conservatieven (hoe rechts kan je zijn?). In die brief stond ondermeer te lezen dat Bush niet mocht deelnemen aan een forum waar ook tegenstanders van de globalisering het woord krijgen.

"Even more than the Earth Summit in Rio in 1992, the Johannesburg Summit will provide a global media stage for many of the most irresponsible and destructive elements involved in critical international economic and environmental issues. Your presence would only help to publicize and make more credible their various anti-freedom, anti-people, anti-globalization and anti-Western agendas."

Blair zal er wel bij zijn in Johannesburg. The Independant meldt dat de Britse Labour-premier van de gelegenheid wil gebruik maken om te lobbyen voor de oorlogsplannen van Bush. Het milieu kan hem dus blijkbaar weinig schelen. De afwezigheid van steun voor de oorlog tegen Irak baart hem meer zorgen. Om Bush een plezier te doen, offerde Blair zelfs zijn vakantieplannen op. Voor hem dus geen Texaanse ranch of Toscaanse villa, maar wel gesprekken met de kersverse Franse premier Raffarin en de zieke koning Fahd van Saoudi-Arabië.

aargh
by kirk Monday August 19, 2002 at 07:57 PM

Please go post your stalinist bullshit on your own site.