arch/ive/ief (2000 - 2005)

Vietnam bis : Nation of Islam wil niet tegen Irak vechten
by tom Sunday August 18, 2002 at 09:37 PM
tomdemeester@tiscalinet.be

Louis Farrakhan, leider van de Nation of Islam heeft de Afro-Amerikaanse gemeenschap in de US opgeroepen om niet tegen Irak te gaan vechten.

Louis Farrakhan riep de Afro-Amerikaanse gemeenschap op om te weigeren naar Irak te gaan vechten, maar in plaats daarvan compensatievergoedingen te vragen voor de slavernij die de zwarte bevolking ooit heeft moeten ondergaan in de VS.

Louis Farrakhan zei : "The president is getting ready to send black and brown and poor to fight somebody who never called us 'nigger (...) What we have to do is fight for ourselves, and our fight is in America."

(bron : Steve Miller, The Washington Times, paar dagen geleden)

Louis Farrakhan, so what?
by Moshe Israeliwicz Sunday August 18, 2002 at 10:12 PM

Louis Farrakhan,.... ?
Ik denk niet dat Louis Farrakhan een persoon is om aan te brengen. Zijn ideeengoed is ronduit verwerpelijk!

Het zou miscchien eens beter zijn om te kijken naar de gevolgen van de Bush administratie op de belangen van de modale Amerikaan (zowel blank, hispanic, zwart).

Gegeven de aanval op zowel de Civil Liberties, de eventuele kost van een oorlog, de recente financiele
schandalen, ... zijn er andere alternatieven.

Moshe

Normal bis
by Free mind Monday August 19, 2002 at 12:01 AM

It is absolutely normal that the stalinists of Indymedia sympathise with extremists like Farrakhan. That is exactely the problem. You think that you are on an indymediasite, but actually you are on the PTB-site.
Help us struggle against this dictatorship.

to free mind bis
by protesta Monday August 19, 2002 at 12:07 AM
protesta@wol.be

i already say it to you, you're wrong, you've made a mistake, i don't know how, maybe you click on the bad link, but you're not on the wpb website, you're on indymedia... wpb is there: http://www.pvda.be or there: http://www.ptb.be or there too: http://www.solidaire.org or there also: http://www.solidair.org

pvda
by bart Monday August 19, 2002 at 10:48 AM
zoek dat maar eens uit

pfff
als je dit als een pvda site ziet moet je toch wel gigantisch idioot zijn.
meer aandacht zijn jullie niet waard.

Weigering.
by Jef Heyvaerts Monday August 19, 2002 at 10:49 AM
heyjef@pi.be

De boodschap achter het berichtje van Tom, is volgens mij dat hij in het licht wilde stellen dat er een belangrijke groep zich afkeert tegen de oorlogsplannen van BusH. Tom heeft niets gesuggereerd over de oriëntatie van de man, omdat dat in deze ook niet het belangrijkste is: wél de afkeer tegen de oorlog in Irak.
De rest van de commentaren zitten allemaal op dezelfde lijn: kakken op alles wat naar "stalinisten" ruikt. Ondertussen is er geen enkele wezenlijke bijdrage meer geweest betreffende het onderwerp. Beste intellectuelen: de mens uit de straat heeft aan zo 'n discussie niets (dat is misschien de bedoeling).
Bah, de laatste tijd lees je bijna niks anders... .
Et voilà, wie weet er nog iets leerzaams over Louis Farrakhan te zeggen?

pfff ...
by tom Monday August 19, 2002 at 04:19 PM

jongens, jongens, jongens toch ... pfff...

wat mijn berichtje over farrakhan betreft, neutraler kon dat stukje echt wel niet zijn, dacht ik
het is namelijk nagenoeg letterlijk overgeschreven uit The Washington Times, je weet wel, dat PVDA-bastion dat zo hoog oploopt met het gedachtegoed van de Nation of Islam.

dat stukje in de WT deed mij denken aan Ali, de legendarische bokser, die, als ik mij dat goed herinner, weigerde in Vietnam te gaan werken met letterlijk hetzelfde argument : 'no Vietnamese ever called me a nigger'