arch/ive/ief (2000 - 2005)

climate-change : shud de wereldleiders wakker !
by wwf Friday August 16, 2002 at 07:37 PM

Het extreme weer van de laatse dagen in centraal europa toont de noodzaak dat er eindelijk eens werk gemaakt mag worden van een klimaatbeleid : - Duurzame energie dient een speerpunt te zijn tijdens de Earth Summit in Johannesburg (Eind Augustus.)- Uw mening telt via een speciale actie-site.

De toenemende overtuiging van het KNMI dat het extreme weer van dit moment samenhangt met de opwarming van de aarde moet volgens het Wereld Natuur Fonds de politiek wakker schudden. Als we de uitstoot van CO2 niet snel verminderen, lopen we grote risico's op een verdere toename van extreem weer en als gevolg daarvan een toename van menselijk leed, economische schade en aantasting van de natuur. De wereldtop in Johannesburg biedt de kans om een belangrijke stap vooruit te zetten bij de aanpak van dit probleem.

Oproep aan de wereldleiders

Het Wereld Natuur Fonds roept de wereldleiders op om duurzame energie een prominent onderwerp te laten zijn op de Wereldtop over Duurzame Ontwikkeling (Earth Summit) in Johannesburg. De natuurbeschermingsorganisatie vraagt de Nederlandse regering in het bijzonder om zich in te zetten voor actieplannen die er toe leiden dat in 2010 wereldwijd 10% van alle energie afkomstig is van nieuwe duurzame energiebronnen (zie voetnoot). Daarnaast vraagt het Wereld Natuur Fonds de Nederlandse regering zich hard te maken voor een actieprogramma dat toegang verschaft tot een schone, betaalbare en betrouwbare energievoorziening voor de 2 miljard mensen die dat nu niet hebben, zodat in het jaar 2015 de doelstellingen van de Millennium Development met betrekking tot het uitbannen van armoede kunnen zijn gerealiseerd.

Oproep aan het publiek

Het Wereld Natuur Fonds vindt het essentieel om het publiek wereldwijd ook de mogelijkheid te geven hun zorg uit te spreken over de huidige situatie. Er is daarom een speciale actie-site ontwikkeld (http://www.wwf.org/sosplanet) waar mensen hun (persoonlijke) e-mail kunnen versturen. Deze boodschappen zullen bij de hoofdingang van het conferentiecentrum zichtbaar zijn en eind augustus worden aangeboden aan de wereldleiders in Johannesburg.

voetnoot:
'Nieuwe' duurzame energie omvat windenergie, zonne-energie, mariene vormen van energie, geothermische energie, zeer efficiƫnt en duurzaam gebruik van biomassa, en kleinschalige vormen van waterkracht (minder dan 10MW) die voldoen aan de aanbevelingen van de World Commission on Dams, de wereldcommissie voor dammen en stuwmeren.

to Bush...
by max Friday August 16, 2002 at 07:56 PM

Bush and other world-leader : The time is over to think just in terms of one week or one month. Don't listen any more to all this nervous share-holders, they will not die from loosing some percents of profit, and if they die : who cares... listen to the earth : she is crying, and listen to the poorest of the earth who will suffer from this climate-change...

oproep aan de wereldleiders
by klaas Friday August 16, 2002 at 08:16 PM

Zeg je baan op en geef alle toegang tot macht, kennis en andere middelen aan de mensen.
...........................en laat het wnf failliet gaan

WWF
by guido Saturday August 17, 2002 at 12:33 AM

Het WWF wordt o.a. gesponsord door extreem-rechste eco mensen.

Bush heeft laten weten dat hij niet komt maar Powel zend.

Er is onlangs een rapport van de VN gepubliceerd over de uitstoot van schadelijke gassen in de atmosfeer. Een burger in America of Canada verbruikt 15x meer olie dat gelijk wie in welk land ook.
Weet iemand hier de link van?
Of moeten ze het nog gebruiken tegen de VS zoals ze elk jaar doen?