arch/ive/ief (2000 - 2005)

Nederland : Journalistieke zwendel
by Foreign Press Foundation - Henk Ruyssenaars Friday August 16, 2002 at 10:14 AM

Journalistiek - zo heb ik eerder geprobeerd duidelijk te maken - is een manier van denken; niet alleen teksten spuien volgens 't Groene Boekje of de gebruikelijke stupide regeringsorders uitvoeren, en dat uit eigenbelang.

Nederlandse Vereniging van journalisten (NVJ +c.c. NL List.

NEDERLANDSE "JOURNALISTIEK".

Betr. o.a. : IRAQ en de USA : "United Swindlers of America".

HENK RUYSSENAARS / FOREIGN PRESS FOUNDATION

FPF-16 AUG - 2002 -De - op tientallen jaren in het buitenland ervaring gebaseerde - indruk, qua "Nederlandse"media-begeleiding", is de volgende : aangezien er bijna geen enkele onafhankelijke bron van informatie in Nederland bestaat, vindt er al sinds zo'n twintig jaar een op winst (niet informatie/journalistiek) gerichte wisselwerking plaats tussen buiten- en binnenlandse nieuwsbronnen.
Vrijwel alle grote persbureaux/media ter wereld zijn in handen van de regeringen en "de industrie" en er
is al lang geleden besloten het zwaartepunt van "journalistiek" naar winst te verleggen. Dat schijnt
weinig mensen hier te lande (NL) opgevallen te zijn. (Zie : Heinrich Heine/Holland-Weltuntergang).

Anders zou het resultaat niet zo veel van de belabberde "journalistiek" hebben opgeleverd die men dagelijks met weerzin kan horen, lezen en zien.

En zou er ergens nog iets aan research worden gedaan over de "wenselijkheid", dan zijn het uitzonderingen zoals Lex Runderkamp c.s. /NOS-Journaal - en nog wat idealisten met intellect dan, bij Kleintje Muurkrant en Konfrontatie. Wat betreft Lex Runderkamp : Zie uitzending "Gouden Bergen"-
LexRunderkamp -Feike Salverda - Henk Ruyssenaars/Stockholm, 29 maart 1987. Muiden Chemie, NL-staatseigendom, leverde oorlogstuig aan Iran én Irak. Melchemie speelde ook een rol. La Poudrière in België van hetzelfde laken een pak. Toen al legden we uit dat Nederland - net zoals nu -schandalig veel geld verdient aan oorlogen, wapensmokkel en wat dies meer zij. Philips en Libië ? "Als we maar verdienen !". De geheime verkoopsmoezen heb ik op film. En wat doen "jullie" vijftien jaar later ? Niks geleerd zeker : "Hebben we niet gehad: hoeven we niet te kennen...?".

Holland in het buitenland.

Wat ze over ons in het buitenland zeggen -speciaal over onze zakenlui, heb ik lang genoeg gehoord. En leuk is het niet. En daar gaat deze "Bak-Ellende-regering" - dankzij conservatieve "industrieële Bolkesteiners" zoals Zalm (volledig onbetrouwbare man) - echt niets aan doen. Maar, "ze" hebben het obstakel Fortuyn opgeruimd, dus op naar het volgende winstgevende object. De doorsnee-mediaconsument; "Miep in Apeldoorn" hebben jullie zo dòm helpen maken dat die alleen nog maar Big Brother, 't Journaal, 'all the same', of SBS kan bevatten. Gebleken is dat als je die 'n
"staatsgreep" voor de neus legt, ze de stank niet meer ruikt.

De "wenselijkheid van een aanval op Irak" wordt in Holland bijvoorbeeld mede gestuurd door de
amerikaanse industrie-media. Die leveren aan bijvoorbeeld 't ANP, de GPD, PCM, de NOS etc. en die
herkauwen dan dezelfde Amerikaanse leugens en propaganda-rotzooi voor de klompendragende
goegemeente in Holland. De eindredacteuren hebben géén tijd en meestal geen interesse voor analyse,
reflectie, deduceren, kritische research : er moet géld worden gemaakt voor de aandeelhouders en verder niks. (Zie PCM / Parool etc.)

Don't rock the NL-boat !

Wenselijkheid betreffende verdere oorlogvoering bestaat voornamelijk bij de van elke vorm van moreel
en ethisch besef verstoken kringen van Nederlandse wapenhandelaren. Nederland staat wat het daaraan
verdiende bloedgeld betreft op de 7e plaats. Vooral ook dankzij de zwendelende wapenindustrie in Nederland (was vanmiddag nog bij Melchemie- gifgas-grondstoffen Iran/Iraq etc. aan de Singel in
Arnhem)- en de enorme en illegale transporten via "El Schip-Al" zoals de grootste Israëlische luchthaven buiten eigen grondgebied wordt genoemd. (Zie getuigenverklaringen Bijlmer-ramp op video
etc.) Parlementslid Rob van Gijzel in verhoor : "Er zijn gesprekken geweest met het ministerie van Financiën, met de douane, en met de Mossad (!)en Binnenlandse Zaken. Naderhand heeft met gezegd er niet op in te gaan. Over de wapenhandel heb ik van Binnenlandse Zaken geen duidelijkheid gekregen ; de heer Wallage heeft er niets over mogen zeggen. Of de Staat der Nederlanden een regeling had met Israël weet ik niet". (Dat weet toch iedereen ?).

Kijk maar : http://www.sdnl.nl/ziezo-40.htm

Zelfs de FNV (en de NVJ ?) zit in de wapenhandel :

NRC : 'FNV belegt in kernenergie en wapenindustrie".

http://www.nrc.nl/nieuws/economie/1023511806666.html

En als we dan even kijken hoeveel Nederlandse bedrijven er op de amerikaanse oorlogsmarkt in
moeilijkheden dreigen te raken, dan is het begrijpelijk dat - doden of geen doden - er winst gemaakt kan
worden indien men (medeplichtig) maar dus conform aan de misdadige amerikaanse eisen blijft :

Quote NRC 15/8-02 : " Van de meeste grote Nederlandse concerns zijn de aandelen ook verhandelbaar in New York. Het gaat in totaal om ten minste 44 Nederlandse ondernemingen." Een groot gedeelte van deze kwalijke firma's is officieel sponsor van de Buitenlandse Persvereniging in Nederland, de Foreign Press Association. Die correspondenten moeten zich schamen ! Liever droog brood dan een kater van Jim Beam. De war- en profitmongers die de news-agencies hebben opgekocht, die staan bij deze "FPA" keurig onder hun sponsors vermeld, terwijl elke journalist moet hebben begrepen dat je die "OW'ers"
juist enorm in de gaten moet houden. Want die teren op mensen : Dead or alive, en doen - zolang het geld oplevert - mee met die USA : United Swindlers of America.

http://www.bpv-fpa.nl/home.html

Quote NRC : "SEC kan salaris blokkeren - Noodwet VS raakt ook Nederland.

Door onze redacteuren. AMSTERDAM, 14 AUG. -Nederlandse bedrijven die hun beursnotering in de
Verenigde Staten willen behouden, moeten hun organisatie ingrijpend aanpassen om te voldoen aan
nieuwe, strenge Amerikaanse wetgeving."

http://www.nrc.nl/economie/artikel/print/1029303862805.html

Het feit dat sommige landen binnen de Europese Unie zich zo langzamerhand gaan verzetten tegen de
overduidelijk misdadige praktijken van de doorgedraaide Bush-Cheney-bende is te applaudiseren. Zélf zijn die z.g. "leiders" ook grote dieven; zie de amerikaanse pers die nog wél durft soms, lees maar :

http://www.alternet.org/print.html?StoryID=13757

Mijns inziens is het kritisch vermogen en de mogelijkheid om afgewogen oordelen te publiceren door winstbejag grotendeels in de grond geboord in Nederland. Er zijn genoeg goeie journalisten die hun
best doen, maar die hebben niet dezelfde invloed als de gnomen van o.a. - er zijn veel voorbeelden - de
Wiardi Beckman stichting die nog steeds o.a. via vooral de Volkskrant staaltjes feitenverkrachting te berde hebben gebracht - en nog brengen - waarvan een normale hond geen brood lust. Zij zijn o.a. de mensen die ik bedoel als ik beweer dat journalisten ook moordenaars kunnen zijn, mensen die ten eigen bate de werkelijkheid vervalsen :

http://nyc.indymedia.org/front.php3?article_id=21593&group=webcast

Kort en goed : natuurlijk moet deze inhumane oorlogszuchtige Irak-ontsporing van de amerikaanse regering Bush zo snel mogelijk ook worden gestopt, maar dat zal alleen gebeuren als mensen en zeker journalisten op een gegeven moment denken :
"Als ABN-AMRO, ook nog geld maakt over de lijken en beentjes van kinderen die slachtoffer zijn van landmijnen (ja, ik heb zowel De Bank, als ter plekke de slachtoffers gezien) dan zal iedereen begrijpen
dat ik de voorkeur geef aan de Triodos Bank". Dat begreep men zelfs bij de Groene:

http://www.groene.nl/2002/0211/jb_bommen.html

Men hoeft wat de vraag over oorlog of Irak betreft, niet meteen Tolstoj, Hans-Helmut Kirst, von Clausewitz, Hitler, Djengis Khan, of de Jong te lezen : véél gelogen, want uiteindelijk gaat het om de knikkers en niet om 't spel.

En als jij, wij, onze families en alle anderen eraan gaan : dat is een nulletje in het jaarverslag. "Links" is volgens deze moorddadige theorie en huidig geldende criteria niet : "Kritisch ten opzichte van de maatschappij waar men in leeft ". Zodat het beter kan worden... "Links" is volgens deze onmenselijke theorie (zie domme econoom Friedman) het etiket dat men iedereen opplakt (journalist of niet) als je "rood staat", omdat je niet bereidt bent je ziel te verkopen of je bankrekening met winst op lijken te spekken. Zie : FNV/NVJ+wapenhandel - ook lid ? - en de landmijnen...

Journalistiek - zo heb ik eerder geprobeerd duidelijk te maken - is een manier van denken; niet alleen teksten spuien volgens 't Groene Boekje of de gebruikelijke stupide regeringsorders uitvoeren, en dat uit eigenbelang.

Paars of de Balkenbende : They are all the same !

En het merendeel van de mensen die de afgelopen twee decennia in dit land journalistiek zeggen te hebben " gedoceerd ", en waarvan driekwart of meer géén journalistieke ervaring had noch heeft, die moeten bekijken wie hén - en de mensen waarvoor we werken - er zo in heeft geluisd.

Kijk maar na hoe journalistiek werkt : drie dagen na de moord op Fortuyn heb ik beschreven wat er ons ook op dat gebied te wachten stond.

http://russia.indymedia.org/front.php3?article_id=2491


Het érge is dat het klopt.

Henk R.

Foreign Press Foundation
Forpressfound@netscape.net
Henk Ruyssenaars
fpf@chello.nl