arch/ive/ief (2000 - 2005)

Irak wil antwoord van Congres, niet van Witte Huis
by mara Tuesday August 13, 2002 at 02:52 PM

Nadat het Witte Huis de Iraakse uitnodiging om terug wapeninspecties uit te voeren vorige week van tafel veegde, vraagt het Iraaks parlement nogmaals een antwoord van het Amerikaans Congres, aan wie de uitnodiging in de eerste plaats was gericht.

Dr Sadoun Hammadi van de Iraakse National Assembly reageerde hiermee op de nieuwsberichten waarin wordt verteld dat het Witte Huis de Iraakse uitnodiging weigert.
"De National Assembly heeft de uitnodiging naar het Amerikaans Congres gestuurd omdat het een wetgevende orgaan is; niet naar de Amerikaanse administratie. We wachten dus nog steeds een antwoord", aldus Hammadi. "We zijn niet bezorgd over wat het Witte Huis zegt omdat we ons niet naar hen hebben gericht.", voegt hij er aan toe.
Hammadi houdt vol dat de Amerikaanse inspectieteams elke hulp zullen krijgen bij de controle van fabrieken en instellingen die door de VS in verband worden gebracht met wapenprogramma`s.
Sa'doun Hammadi heeft maandag eveneens brieven verstuurd naar de wetgevende organen van Rusland, China, Aziatische staten en de landen van de Europese Unie. Deze brieven werden vergezeld met een kopie van de brief aan het Amerikaans Congres.

Bron: Iraqy News Agency