arch/ive/ief (2000 - 2005)

De bewijzen tegen Volkert van der G.
by Phreakmeister Sunday August 11, 2002 at 03:02 AM

Overal op internet doet de theorie opgeld, dat Volkert van der G. onschuldig zou zijn aan de moord op Pim Fortuyn. Om voor eens en voor altijd een einde te maken aan deze theorie, volgt nu een overzicht van de bewijslast tegen Van Der G.

Het pistool dat Volkert bij zich had bij zijn arrestatie kon 7 kogels herbergen. Vijf van de kogels hadden Pim Fortuyn getroffen, één kogel is in de Bentley van Pim Fortuyn terechtgekomen, en één kogel bevond zich nog in het pistool. Forensisch onderzoek wees uit dat de 6 geloste kogels waren afgeschoten met het pistool in de jaszak van Van Der G. Twee doosjes met patronen van een gelijk kaliber en merk zijn aangetroffen in de woning van Van Der G. in Harderwijk. Het ongeopende doosje telde 25 patronen. Het reeds geopende doosje telde 18 patronen. Er ontbreken dus 7 patronen, precies het aantal dat Volkert bij zich had in zijn pistool. Het pistool bleek bij arrestatie een gespannen hamer te hebben.
In de auto van Van Der G., een rode Toyota Starlet, die vlakbij het Mediapark in Hilversum, bij een tankstation geparkeerd stond, is een plattegrond aangetroffen van het Mediapark, hetgeen wijst op een degelijke voorbereiding. In zijn woning, als ik het goed heb, zijn kadastrale plattegronden van de woningen van een aantal prominente LPF-leden aangetroffen, waaronder Pim Fortuyn. Bovendien bevatte een notitieblok in de auto van Van Der G. een notitie, waarop datum en tijd van de liquidatie waren opgeschreven ("tussen 4 en 6 / 6 mei / Ruud de Wild"). Er waren nog 2 plattegronden aangetroffen. Eén plattegrond was van het KRO-programma Ontbijt TV, waar Pim Fortuyn op 8 mei acte de présence had zullen geven. De andere plattegrond was van de omgeving van het Kurhaus te Scheveningen. In de aanloop naar de verkiezingen werd het RTL4-programma "Barend & Van Dorp" vanuit het Kurhaus gepresenteerd. Het lag in de lijn der verwachtingen dat Pim Fortuyn in dit programma zou verschijnen.
De computer van Van Der G. gaf aan, dat de verdachte een aantal weken voor de moord urenlang had gezocht op een 'search engine', op "Pim Fortuyn" en dergelijke aanverwante zoektermen.
Op de mouwen en latex handschoenen van Van Der G. zijn ruim 1200 kruitdeeltjes, schotresten, aangetroffen, afkomstig van het pistool dat Volkert bij zijn arrestatie in zijn jaszak droeg, waarvan forensisch onderzoek heeft aangetoond dat het het moordwapen is.
Op de broek van Van Der G. zijn DNA-sporen gevonden, die uit onderzoek bleken te behoren tot Pim Fortuyn. Op het pistool, dat, ten overvloede, bij arrestatie is aangetroffen in de jaszak van Van Der G., zat bloed. Inderdaad, het bloed van Pim Fortuyn.
Er zijn diverse getuigenverklaringen die wijzen naar Van Der G., waaronder de verklaringen van een aantal medewerkers van 3FM. Onder hen zijn zendercoördinator Paul van der Lugt en DJ Ruud de Wild.
Vanaf de schietpartij is Volkert van der G. onafgebroken achtervolgd door de chauffeur van Pim Fortuyn. Dave Abspoel, journalist, maakt er zelfs melding van dat Van Der G. achtervolgd zou zijn door 4 personen. Een journalist van de Telegraaf maakt melding van 3 achtervolgers. Hoewel het precieze aantal achtervolgers dus onduidelijk is, is Van Der G. vanaf de aanslag tot aan zijn arrestatie onophoudelijk door één of meer personen achtervolgd.
Van Der G. voldeed aan het signalement dat via 112 was doorgegeven. De verdachte werd daar omschreven als dragende een petje, een jack en een zonnebril. Op de foto's van de arrestatie kunnen we heel duidelijk zien hoe, waarschijnlijk in de strubbeling rond de arrestatie, de zonnebril is afgeworpen en op de grond is beland.

Hoe de "wereld achter de moord" eruitziet weten we niet. We weten niet of Volkert alleen of in samenwerking met anderen heeft gehandeld. Wat echter, gelet op de bewijslast, niet ontkend kan worden, is dat Volkert van der G. schuldig is aan de moord op Pim Fortuyn.

tjah
by @@ Sunday August 11, 2002 at 02:16 PM
whatever@whoever.com (geen dus)

sinds meneer geband is op imc nederland post hij nu hier ?