arch/ive/ief (2000 - 2005)

ATV verspreidt valse informatie over Apocalypse NO
by AN Monday August 05, 2002 at 05:37 PM

De televisiezender ATV verspreidt al de gehele dag een bericht waarin hij verkondigt dat een lid van het actiecomité tegen de politiehelikopters Apocalypse NO! één van de verdachten is van de houders van een cannabisplantage aan de Paardenmarkt.

ATV suggereert dat de betrokkene lid is van onze organisatie omdat wij tegen de politie zijn. Ondanks herhaaldelijk aandringen weigert de zender deze kwakkel uit de ether te halen.

Wij wijzen hier op twee dingen:

1. Betrokkenen zijn geen lid van Apocalypse NO! Wij distantiëren ons volledig van hun gedrag. ATV had dit kunnen weten door een eenvoudig telefoontje naar onze organisatie, maar de zender verkoos om één van de
basisbeginselen van de journalistiek niet na te leven.
2. Apocalypse NO! is niet tegen de politie. Als één van de weinige Antwerpse organisaties hebben wij bij herhaling gepleit voor meer politie TE VOET op straat. Wij zijn alleen tegen een veramerikaniseerde, peperdure aanpak met
dure helikopters die lawaaioverlast veroorzaken. Als ATV zich terdege over ons comité had geïnformeerd, dan had het dit geweten.
3. ATV brengt onze organisatie doelbewust schade toe. Dat wordt nog versterkt door de onwil van de zender om haar fout recht te zetten. Dat laatste is nochtans een wettelijke plicht.

Namens Apocalypse NO!
Nico Volckeryck
Dries Laenen