arch/ive/ief (2000 - 2005)

Alarmfase Lappersfront
by VLO Sunday August 04, 2002 at 03:11 AM

Ondanks wat vele mensen waarschijnlijk denken is het Lappersfortbos nog niet volledig gered. Elke dag lijkt een mogelijke ontruiming dichter te komen. De eigenaar wil praten over een oplossing, om de druk nu op te voeren om heel het Lappersfront te redden is er een hele axieweek gepland.

Alarmfase Lappersfro...
wrench.gif, image/gif, 399x381

Het lappersfront is een verwilderd stuk bosgebied, vlakbij het station te Brugge dat door verschillende projekten bedreigd wordt. Sinds de kraak, zo'n jaar gekeden, is er hard gewerkt aan boomhutten en andere barricades om een barricade om een ontruiming van het bzette bos tegen te gaan. Afelopen winter leek het er nog op dat het lappersfront voorlopig niet ontruimtd ging worden omdat Brugge het hele jaar nog culturele hoofdstad van Europa is en dat het slecht vor hin imago zou zijn omdat dan het lappersfort te ontruimen. Twee weken geleden echter kreeg men een brief waarin werd gesledd dant de bezetters van het natuurgeied twee weken de tijd kregen om te rotten en dat daarna een ontruiming dreigt en dwangsommen tegen een ieder die zich na de datum nog op het terrein vbeivindt. Vanaf 2 augustus is de termijn verstreken en lopen de axievoerders dus kan sontruimd te worden.

Dat de gemeente serieus is in haar plannen is wel duidelijk; er is al een hoogwerker en ander materiaal gesignaleerd.

Tot 1 augusus wordt hard gewerkt aan de verdegiging van het Lappersfront en ook na 1 augustus zal dit nog doorgaan als er nog niet ontuimd is. ALLE HULP IS VAN HARTE WELKOM. Dus heb je niks te doen of ben je om wat voor reden dan ook betrokken bij het behouden van dit natuurgebied, pak dan je rugzak en ga naar Brugge.

De acieweek (5-11 augustus) gaat door!!!!

    Meer informatie: www.lappersfront.tk || squat.net || indymedia.nl || Reclaim the streets and forests || indymedia.be

niet eerlijk..
by ravenjong Sunday August 04, 2002 at 02:47 PM

Zelf vind ik het niet eerlijk hoe het Lappersfront hier dweept met de symboliek van Earth First!, een organisatie die in haar beginfase redelijk wat racistische ideƫen omvatte en zeker niet anti-autoritair of radicaal links was. Graag zou ik het ecologisme en anarchisme van het Front wat meer uitgesproken libertair, revolutionair en dus ook geweldlozer zien worden.

Gewelddadig?
by Libby Sunday August 04, 2002 at 03:07 PM

Hola Ravenjong, zou je je eerst niet even informeren voor je dat soort statements gaat uiten?
Ten eerste is dit artikel van de hand van Vlo, die het lappersfront wel voor de volle 100% steunt, maar niet hun spreekbuis is.
Ten tweede zie ik niet goed in wat er gewelddadig is aan de acties van het lappersfront, tenzij er een risico bestaat dat je aangevallen wordt door houten eendjes op wieltjes.

Misschien kan je Vlo zijn berichtje nog eens goed nalezen, dan zaj je misschien zien dat die hoogtewerkers er niet door de actievoerders geplaats zijn.

Inderdaad..
by ravenjong Sunday August 04, 2002 at 04:20 PM

Ik had beter moeten opletten, VLO is niet noodzakelijk woordvoerder. Wat het gewelddadige betreft, ik blijf erbij dat dwepen met dit soort symboliek iets antirevolutionairs heeft. En dat Earth First! vroeger een stuk agressiever was dan nu. Ik weet niet in hoeverre VLO op de hoogte is van de geschiedenis van Earth First!, maar ik zie in de anarchistische beweging, o.a. bij het Lappersfront, steeds meer sympathie voor gematigde, weinig linkse ecologie opduiken. Daar wil ik op reageren.

hoe bedoel je?
by Peter Morlion Monday August 05, 2002 at 01:52 PM
dikkexpierre@yahoo.com

Gaat het nu over gematigde of extreme ecologie? Trouwens, ik ken de mensen daar en die hebben het altijd al gehad voor Earth First. Dus steeds meer klopt niet. Maar pas op, respect voor je mening he. Ik weet alleen niet precies wat je bedoelt.
Vriendelijke groeten!

meer informatie
by vlo Saturday August 17, 2002 at 01:14 AM

de posting was een reposting van een eerder artikel dat op indymedia.nl verscheen. Fabricom wil praten met boskrakers lappersfront Op die pagina is ook een discussie gevoerd naar aanleiding van dezelfde reactie van raven boy als hierboven. Verder verwijs ik u ook graag naar een artikel dat in de Nederlandse krant De Volkskrant is verschenen. Dat artikel is een poging GroenFront! en EarthFirst! te criminalseren door de gedachtegoed van deze activistennetwerken terug te voeren naar het nazisme van oa hitler duitsland. Daarop zijn twee reacties verschenen. De drie artikelen vindt u op deze pagina. De eerste twee artikelen vindt u bovenaan. Het artikel dat ook in de krant als reactie is verschenen vindt u onderaan en begint met: "Het gedachtegoed van radicale milieugroepen is niet terug te voeren op het nazisme, maar op sociaal-anarchistische stromingen. Want hun harde acties en demonstraties zijn principieel geweldloos".