arch/ive/ief (2000 - 2005)

SOLIDARITEITSAKTIE tegen het gesloten centrum van Merksplas
by vak Thursday July 25, 2002 at 11:23 AM
vak@student.rug.ac.be 0496/27 94 78 St. Pietersnieuwstraat 45, 9000 GENT

Op ZO 4 Aug 2002 om 16u30 - Centrum Voor Illegalen te MERKSPLAS (steenweg op wortel 1A) --> Solidariteitsaktie op vraag van de vluchtelingen en mensen zonder papieren opgesloten in het gesloten centrum van Merksplas

SOLIDARITEITSAKTIE t...
amfoto1.jpg, image/jpeg, 530x269

Op vraag van de vluchtelingen en mensen zonder papieren, opgesloten in het gesloten centrum te Merksplas, wordt op zondag 4 augustus om 16u30 een ondersteunings- en protestaktie georganiseerd. Deze vindt plaats voor de poorten van het gesloten centrum te Merksplas (Steenweg op Wortel 1A),officieel 'centrum voor illegalen' genoemd. Met deze aktie willen we protesteren tegen het feit dat mensen opgesloten worden omdat de Belgische overheid hen geen verblijfsvergunning geeft en hen wil uitwijzen. Deze mensen hebben geen enkele misdaad gepleegd. Ze zijn niet veroordeeld, maar worden toch gevangengezet. Wij eisen dan ook de afschaffing van gesloten centra voor asielzoekers.
Wie mee wil rijden met een auto of zelf nog enkele plaatsjes in een auto ter beschikking heeft, belt best even naar Alex (0496/27 94 78) of stuur gewoon een mailtje naar vak@student.rug.ac.be. Breng bloemetjes, toeters en djembés mee!

Meer info over deze actie vind je op: http://www.student.rug.ac.be/vak/actie

VAK

Belangrijke actie
by gunther lippens Wednesday July 31, 2002 at 03:20 PM

In de context van een verscherping van de grenscontroles en de afbraak van de rechten van politieke en economische vluchtelingen, is het belangrijk dat de onmenselijkheid van die koterijen (de gesloten centra dus) aan de kaak blijft gesteld worden. De politiek in deze begint hallucinante proporties aan te nemen : elke Italiaan is nu al verplicht om vingerdrukken te laten nemen in het kader van de verstrengde immigratiewet, ingediend door Bossi. Allemaal afkomen dus.

nieuws uit Australie
by gunther lippens Thursday August 01, 2002 at 03:10 PM

Volgens de Indische rechter Bhagwati zijn de omstandigheden in het centrum voor asielzoekers in Woomera (Australie), dat is gevestigd op een vroegere militaire basis in de woestijn, vaak ,,onmenselijk en mensonterend''. Hij roept de regering in Canberra op asielzoekers met meer mededogen te behandelen. Woomera is het bekendste van alle asielzoekerskampen. Opstanden, vluchtpogingen en zelfmoordpogingen zijn daar aan de orde van de dag.

Bron : De Standaard 01-08-02