arch/ive/ief (2000 - 2005)

'Sport': Xavier Malisse & VRT-Sport: Maken ze het onmogelijke waar ?
by Willemien Vanzeveren Sunday July 07, 2002 at 08:45 PM

Wie vreesde dat met het aantreden van Leo De Bock als hoofdredacteur van de VRT-televisie- nieuwsdienst, de sportberichtgeving zou wegkwijnen, kan op zijn twee oren slapen. Neen, de ex-documentairemaker valt ons niet te veel lastig met ingewikkelde politiek. Neen, de oud- reporter brengt niet nog meer internationaal nieuws.

Integendeel. De lijn van steeds meer sportberichtgeving die zijn voorganger Hellemans al inzette, wordt consequent doorgetrokken. Daartoe wordt de jongste tijd heel wat nieuw talent aangetrokken. Deze week nog stapte Herman Eerdekens over van de job van projectmanager van het (slabakkende) e-VRT-project, naar die van "verantwoordelijke voor de financiële, productionele en organisatorische aspecten" van de VRT-televisie-sportuitzendingen.

En nadat De Bock het als manager van Ketnet/Canvas presteerde om de kinderprogramma's te onderbreken voor tenniswedstrijden, blijkt nu ook het voor de 'upperclass' gereserveerde 'heilige huisje' van Terzake niet langer onaantastbaar.

Wat we nu nog nodig hebben is een sportminnende administrateur-generaal die De Bock geen stokken in de wielen steekt. Daar zal het headhuntersbureau Hanssens & Parters dat deze week bekend maakte vier kandidaten voor de post over te houden, wel voor zorgen.

Per slot van rekening werkt dat bureau voor de overheid en die wil het allerbeste voor de Vlamingen.

Was het niet de betreurde minister van Sport en Cultuur, de feestsubsidies uitdelende Bert Anciaux, die stelde dat hij de minister van legale genotsmiddelen wou zijn ?

In de strijd tegen de verzuring waarin Anciaux moedig voorop liep, moeten alle wapens ingezet worden. De korte rokjes van de tennisspeelsters, de gladgeschoren benen van de wielrenners, de kale Kamagurka-kop als opleuking van het voetbalcommentaar ... Vlaanderen hoeft maar naar televisie te kijken om gelukkig te worden.

De mensen zien dat graag
by raf Monday July 08, 2002 at 09:51 AM
raf.custers@euronet.be

Zaterdag begon het VRT-journaal van 19u met een geflopte live vanuit de Toer de Frans (geflopt omdat het Belgische idool Verbruggen niet de gele trui pakte, terwijl dat toch zo in het scenario stond), en daarna kregen we de achtste, kwart-, halve finales heren enkel, dames enkel, gemengd dubbel van Wimbledon met een hoop nonsens uit de coulissen.
Ook schoon : wereldbeker-voetbal-finale op twee VRT-TV-kanalen tegelijk en het nieuws van 13u viel gewoon helemaal weg.

Eigen media maken ...
by jpe Monday July 08, 2002 at 09:19 PM

We moeten meer en meer ons eigen media maken hé Raf. Ik kijk sommige dagen gewoon niet meer naar VRT, maar ben wel druk bezig met van alles zelf de wereld in te sturen, met Indymedia nu ook weer. Dat is ons begin van het alternatief. Gegroet, JP