arch/ive/ief (2000 - 2005)

handen af van het spoor !
by metrizus Saturday July 06, 2002 at 10:27 PM

Moeten wij echt lijdzaam toezien hoe het de verkeerde kant opgaat met ONS openbaar vervoer ??

handen af van het sp...
handenaf.jpg, image/jpeg, 270x450

Karel Vinck wordt het dus : de nieuwe gedelegeerd bestuurder van de NMBS. Volgens Verhofstadt en zijn achterban de ideale keuze. Een reputatie heeft hij in elk geval : Bij Umicore (Het vroegere Union Minière...) heeft hij 1900 banen afgeschaft. En toen hij de baas was van Bekaert heeft hij er 1300 afgeschaft. Volgens Verrhofstadt moeten we de ingeslagen weg verdergaan : 'Bij Belgacom, de Post en de privé-luchtvaartmaatschappijen gaat het opnieuw goed.' Wellicht bedoeld hij daarmee de aandeelhouders... Maar voor de duizenden families die hun werk verloren werd het een echt drama. En voor diegene die aan het werk konden blijven wachtte hen loonsverminderingen en onvoorstelbare werkomstandigheden met als gevolg een veertigtal zelfmoorden bij Belgacom gedurende de laatste jaren. Bovendien is de aanstelling van Vinck compleet ondemocratisch gebeurt : erger nog volgens het headhunters-bureau Russel Reynolds was de benoeming van Vinck al weken beslist en was de sollicitatie-procedure enkel een bedriegelijke formaliteit !

Geen tweede Sabena voor ons en zeker geen onveilige situaties zoals in Engeland en Nederland.

voorstander?
by Pieter Saturday July 06, 2002 at 11:49 PM

Zou hij voorstander zijn van gratis openbaar vervoer?

Doe mee aan het grote spoorreferendum
by Ken Sunday July 07, 2002 at 10:08 AM

U wil voorkomen dat het spoor een tweede Sabena wordt?
U wil dat de NMBS opnieuw een volwaardige en efficiënte openbare dienst wordt, zonder enige inmenging van de privé-sector?
NEEM DEEL AAN HET GROOT SPOORREFERENDUM

georganiseerd door Paul De Rammelaere : 54 jaar, treinbegeleider op brugpensioen, ex-delegee ACOD-Luik: "Ik was en blijf kandidaat voor de functie van afgevaardigd-beheerder van de NMBS."