arch/ive/ief (2000 - 2005)

Bologna & Erebachelor voor Van de Lanotte
by Hiepso Monday July 01, 2002 at 04:24 PM

Op donderdag 20 juni vond in het departement Hiepso van de Hogeschool West-Vlaanderen de jaarlijkse Talent Factory plaats. Een gebeurtenis voor de laatstejaarsstudenten Communicatiebeheer- en communicatie.

Bologna & Erebachelo...
hiepso.jpg, image/jpeg, 789x1081

Een nieuwigheid dit jaar was dat er twee grote gorilla's voor de ingang plaatsnamen. Je weet wel, grote spierbundels in een chique maatpak... om eventuele lastposten te verwijderen.
Nu, die waren daar opgevorderd om eventuele studenten van het andere departement (PIH maar van dezelfde Hogeschool) de toegang te ontzeggen (er werd protest verwacht omdat de subsidieregeling niet als gewenst verloopt... de hiepso zou meer krijgen dan PIH).
Departementshoofd Dirk Coppejans was in zijn nopjes met de komst van vice-premier Johan Van de Lanotte. Met een grote prestatiefierheid mag hij immers de eer pakken om een Erebachelor in Toegepaste Communicatie aan de vice-premier te overhandigen. Een compleet nieuw gegeven in de Belgische onderwijsgeschiedenis.
Of zoals ze zelf in hun brochure omschrijven: "Deze graad wordt voor het eerst in de Belgische geschiedenis toegekend en kadert in de uitvoering van de verklaring van Bologna, dat het onderwijslandschap in heel Europa gelijk maakt."
In ons departement hangen er nu al een tiental commerciƫle affiches die we niet mogen overkleven (daar worden we altijd attent op gemaakt indien we studentenaffiches willen overhangen) en sluipt de commerciƫle tactiek langs alle kanten ons onderwijssysteem binnen. (in de computerlokalen zijn alle mouse-matjes met een bedrijflogo 'beklad').
Wat mogen wij zoal niet verwachten van die verklaring van Bologna??? En is het nu ook al een nieuwe strategie van de directieraad om 'buitensmijters' aan de ingang te deponeren? Gorilla's die luidkeelse en kritische studenten met geweld moeten verwijderen uit het departement? Naar waar gaat dit naartoe?
Bravo meneer Coppejans, zo te zien hebt u alles goed in de hand...